Manapság a gazdák annyi tápanyagot próbálnak visszaforgatni a talajba, amennyit csak tudnak. A tarlón maradó szármaradványok visszaforgatása is jó módszer a tápanyag-visszapótlása, de ha ez a maradványok felaprózásával kezdődik, sokkal jobb eredményt érhetnek el a termelők.
Régebben nem foglalkoztak azzal, hogy mekkora szármaradványokat forgattak vissza a talajba, gondolták a gazdák, hogy így is úgy is elrothad, mire majd vetésre kerül a sor. Pedig igenis fontos, hogy milyen formában, milyen méretben forgatjuk vissza a talajba a szármaradványokat.
A minőségi tarlóhántás kiemelten fontos ahhoz, hogy a következő termés magágyát megfelelő módon el tudjuk készíteni. A tarlóhántás minőségének maximalizálásához azonban elengedhetetlen a megfelelő szárzúzás is. A néhány centiméteresre felaprított szármaradványok ugyanis gyorsabban bomlanak el, ezzel megfelelő tápanyag-utánpótlást biztosítva a következő növényi kultúrának. Az sem utolsó szempont, hogy ezzel komoly összegeket spórolhatunk meg. Később kevesebb műtrágyára lesz szükség, valamint jobb termésátlagot is elérhetünk.
A magas tarló továbbá kitűnő élőhelyet és telelőhelyet biztosít egyes kártevőknek, ezért is fontos annak felaprítása és mielőbbi talajba forgatása.
A szárzúzók terén évről-évre felbukkannak újabb szerkezetek. A paletta igen tág, a hagyományos, traktor után rögzíthetőtől egészen a betakarítógép után foghatóig számtalan eszköz közül válogathatnak a gazdák a piacon.