Stresszmentes tavaszi indulás – átlag feletti terméseredmény

A környezeti stresszhatások jelentős károkat okoznak a mezőgazdaságban. Megváltoztatják a sejtek redoxállapotát, megzavarják az anyagcsere folyamatokat, aminek következtében csökken a növények növekedése, fejlődése és kisebb lesz a termésátlag.

A Timac AGRO kutatói olyan biostimulátor komplexeket fejlesztettek, melyek különböző környezeti tényezők között is eredményesen támogatják a növekedési és fejlődési folyamatokat. Sok év gyakorlati tapasztalata bizonyítja, hogy termékeink alkalmasak az abiotikus stressz által okozott termésveszteség csökkentésére.

A FERTIACTYL biostimulátor komplex talajon keresztül is képes felszívódni és kifejteni hatását
A FERTIACTYL biostimulátor komplex talajon keresztül is képes felszívódni és kifejteni hatását

A FERTIACTYL STARTER alkalmazása segíti a gyökérzet és a hajtás fejlődését, továbbá mérsékli a stresszhatások káros következményeit. A korai fejlődés támogatásával a megerősödött növények a vegetáció további szakaszában is megtartják előnyüket, amely végül a termésmennyiség alakulásában is megmutatkozik. A FERTIACTYL STARTER növénykondicionáló könnyen felvehető makroelemeket (N-P-K) tartalmaz, melyek közvetlen tápanyagforrásként erősítik a növényeket. A FERTIACTYL biostimulátor komplex talajon keresztül is képes felszívódni és kifejteni hatását, így abban az esetben is sikeresen és veszteségmentesen használható, amikor a növényzet még nem takarja teljesen a talajfelszínt.

A biostimulátor komplexben található zeatin a sejtosztódást, sejtdifferenciálódást szabályozza, a gyökér- és hajtásnövekedés támogatásán keresztül elősegíti az egységes, erős állomány kialakulását. Növeli a növény élettani aktivitását, fokozza a klorofill képződést, pozitívan hat a fotoszintézisre. A szerves komplexben található glicin-betainnak köszönhetően a fiatal növény ellenállóbb lesz, víz- és tápanyagforgalma kedvezőtlen körülmények mellett is zavartalan marad. A humin- és fulvósavak megvédik a tápelemeket a kimosódástól és lekötődéstől, biztosítva ezzel a fiatal növény tápanyagellátását.

Bács-Kiskun megyei partnerünk semleges kémhatású agyagosvályog csernozjom talajon őszibúza tápanyagutánpótlási technológiáját 2,5 l/ha FERTIACTYL STARTER kezeléssel egészítette ki tavasszal. A FERTIACTYL STARTER kezelés eredménye a 6,8 t/ha termésátlag, ami 12%-kal magasabb a kontroll területhez képest (6,1 t/ha), és 26%-kal meghaladja a 2019 évi megyei termésátlagot (5,03 t/ha).

A FERTIACTYL STARTER hatása őszi búzában Bács-Kiskun megyében (2019) (bal oldal kontroll, jobb oldal FERTIACTYL STARTER kezelés)
A FERTIACTYL STARTER hatása őszi búzában Bács-Kiskun megyében (2019) (bal oldal kontroll, jobb oldal FERTIACTYL STARTER kezelés)

Szintén tavaszi kijuttatással Hajdú-Bihar megyei partnerünk 2,5 l/ha dózissal alkalmazva a FERTIACTYL STARTER-t 6,8 tonnás eredményt ért el gyengén savanyú, vályogos csernozjom talaján. Ezzel az eredménnyel 23%-kal termelt többet a megyei átlagnál. (5,24 t/ha).

Kontroll
FERTIACTYL STARTER kezelés

FERTIACTYL STARTER hatása őszi búzában Hajdú-Bihar megyében (2019)

FERTIACTYL STARTER hatása őszi káposztarepcében Békés megyében (2019) (jobb oldal kontroll, bal oldal FERTIACTYL STARTER kezelés)
FERTIACTYL STARTER hatása őszi káposztarepcében Békés megyében (2019) (jobb oldal kontroll, bal oldal FERTIACTYL STARTER kezelés)

Békés megyében semleges kémhatású agyagos csernozjom talajon gazdálkodó partnerünk a repceállomány tavaszi FERTIACTYL STARTER kezelésével 3,4 t/ha-os terméseredményt tudott elérni, ami a megyei átlagnál (2,3 t/ha) 32,4 %-al magasabb. További részletekért keresse Timac AGRO szaktanácsadóját, látogasson honlapunkra vagy kövessen minket folyamatosan frissülő Facebook oldalunkon. Az Ön eredménye a mi valódi sikerünk!

További részletekért keresse Timac AGRO szaktanácsadóját, látogasson honlapunkra vagy kövessen minket folyamatosan frissülő Facebook oldalunkon. Az Ön eredménye a mi valódi sikerünk!

www.timacagro.hu
https://www.facebook.com/TimacAGROHungaria/

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Hogyan fokozza a szántóföldi biostimulátor a hozam... A hozamnövelő készítmények biológiailag aktív hatóanyagokkal és hozzáadott mikroelemekkel ösztönzik a növényt. A szántóföldi biostimulátor segíti a tá...
Egy hihető ígéret: a Huminisz-technológia 11,5% tö... Nehéz a gazdálkodók dolga, ha az inputgyártók és -forgalmazók szédítő ígéretei között akar eligazodni. Mekkora termésnövekedés elérése a reális egy új...
YieldON, a hozamfokozó szántóföldi biostimulátor... Az utóbbi évtizedben jelentős változások zajlanak a szántóföldi növénytermesztés területén úgy világszerte, mint hazánkban. Egyre nagyobb teret kapnak...
A Timac Agro bemutatta a Tápanyag-gazdálkodási Tud... A Timac Agro 2017-ben hagyományteremtő szándékkal indította útjára Tápanyag-gazdálkodási Tudásközpont Hálózatot, melynek elsődleges célja a tápanyag-u...
Kevesebb műtrágyával nagyobb hozam Jóval nagyobb lesz a termésmennyiség, ha talajvizsgálati eredmények alapján tervezik a tápanyagkijuttatást. Többek között erről is beszél majd Császár...
Huminisz-technológia nagyító alatt kertészeti kult... A fokozott környezetvédelmi, élelmiszerminőségi és élelmiszerbiztonsági feltételeknek való megfelelés miatt hazánk mezőgazdaságában is egyre nagyobb ...