Stagnálnak a gyümölcsárak vidéken

Ezen a héten általánosságban nem változott az importált gyümölcsök ára a vidéki nagybani piacokon, de egy-egy gyümölcsnél megfigyelhető nagyobb árváltozás. A legnagyobb áremelkedést az ananász produkálta a Szegedi Nagybani Piacon, 21 százalékkal lett drágább az előző heti árhoz képest, míg jelentős árcsökkenést mutat a fehér csemegeszőlő szintén Szegeden, 20 százalékot csökkent az ára.

Érdekes és fontos hír, hogy ezen a héten nem lehet Starking és Golden fajtájú almát vásárolni a vidéki nagybani piacokon.

Miskolcon az Argentínából származó korai körte 340 forintos áron kapható a héten. Szegeden a szintén argentin import, nem jelölt körte 340 forintba, míg Debrecenben az olasz import, nem jelölt körte 300 forintba kerül.

A Spanyolországból származó nem jelölt szilva 320 forintért vásárolható meg a Debreceni Nagybani Piacon.

Az olasz import sárga húsú őszibarack 10 százalékos árcsökkenés után 350 forintba kerül Szegeden, míg a spanyol import sárga húsú őszibarackért 320 forintot kérnek Miskolcon a kereskedők. Debrecenben a nem jelölt, Olaszországból behozott őszibarackot 360 forintért kínálják. Miskolcon 7 százalékkal lett drágább a fehér húsú nektarin, így most 320 forintot kell fizetni érte kilónként. A sárga húsú nektarin Szegeden 350, a Fantasia fajtájú nektarin Kecskeméten 220 forint, míg a nem jelölt nektarin Debrecenben 360 forintba kerül.

A csemegeszőlő ára összességében 4 százalékkal csökkent: az olasz import fehér csemegeszőlőt Debrecenben 280, Miskolcon 300, míg Szegeden 320 forintért kínálják az árusok. A piros csemegeszőlő Miskolcon 300, Szegeden 400 forintba kerül.

Debrecenben a citrom 8 százalékos árcsökkenést követően 750 forintba kerül. Kecskeméten és Miskolcon nem változott az ára, 950 és 900 forintot kell fizetni érte.

Már kapható a piacokon az import mandarin! Szegeden az Argentínából behozott gyümölcs 550 forintos áron kapható, Miskolcon a spanyol import mandarint 500 forintért kínálják, míg Debrecenben már 470 forintos áron is beszerezhető az Uruguayból behozott termék.

Miskolcon 370 forintot kérnek a kereskedők a Spanyolországból behozott vérnarancsért. A Navel fajtájú narancsot 400 forintért kínálják Kecskeméten 11 százalékos árcsökkenést követően. A nem jelölt fajtájú narancsot 360 forintért lehet megvásárolni.

Stagnál a grapefruit ára!
Stagnál a grapefruit ára!

 

Debrecenben és Kecskeméten stagnált a grapefruit ára, előbbi helyen 360 forintba, utóbbin pedig 400 forintba került. Szegeden 10 százalékot áremelkedést követően 330 forintért kínálják a kereskedők ezen a héten. Miskolcon a török import grapefruit 380 forintos áron kapható.

Stagnál a kivi ára: Szegeden 400, Kecskeméten és Miskolcon 550 forintba kerül.

Minimálisan drágult a banán az elmúlt héthez képest: az ecuadori import banán ára Debrecenben 330, Kecskeméten 377, Szegeden 380 forintba kerül. Miskolcon a Kolumbiából importált banánt 350 forintos áron tudják beszerezni a vásárlók.

Az ananász ára is drágult: Miskolcon 13 százalékos drágulást követően 350, míg Szegeden 21 százalékos árnövekedés után 425 forintba kerül az ananász darabja.

Szegeden a mangót 450 forintos áron kínálják a kereskedők.

Forrás: AKI.hu

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Blog indult… A MHO cikke rólunk Blog indult a gazdák jó kereskedéséhez Magyar Hírlap Online - 2013. június 3., hétfő Hiánypótló mezőgazdasági blogot indított a Magro.hu, az onlin...
Mi a helyzet a zöldség és gyümölcspiacokon? Az Agrárgazdasági Kutató Intézet június 4-én tette közzé legfrissebb gyümölcs és zöldségpiaci árfigyelését, melyből és a két héttel korábbi jelentés...
Így áll a hazai eperszezon + tippek a szürethez!... A szamócatermés ígéretesnek mutatkozik, ami az eddigi kedvező időjárásnak köszönhető. Mivel már a szezon közepén tartunk, érdemes áttekinteni, hogyan ...
Import nagykereskedelmi zöldség- és gyümölcsárak a... Francia Condor burgonya érkezett, melynek kilója 110 forint. Az olasz 15 mm alatti koktélparadicsom ára nem változott, továbbra is 600 forint, míg a n...
Budapesti fogyasztói piacok: a belföldi gyümölcsök... Az Idared alma ára a Fehérvári piacon jelentősen csökkent, a múlt heti 248 forint/kilogrammos ár 198 forint/kilogrammra esett. A Fény utcai piacon vis...
Szamóca piaci körkép itthon és az Európai Unióban... A hazai szamóca ára jóval olcsóbb, mint tavaly ilyenkor, ami az átlagosnál korábbi érésnek köszönhető. Az EU főbb szamócatermesztő országaiban jók a t...