Profiktól profiknak: a szilvatermesztés és a gyümölcskártevők elleni védekezés lesz a téma

Szigetszentmiklóson rendezi meg a FruitVeB a Profiktól Profiknak című szakmai programsorozatának első rendezvényét 2019. január 15-én és 16-án. A kétnapos képzés első napján a szilvatermesztés olyan aktuális kérdéseivel foglalkozik, mint a piaci igények változása, a perspektivikus fajták és a hatékonyságot növelő főbb termesztéstechnológiai beavatkozások. A második napon pedig a gyümölcsök legveszélyesebb kártevői elleni védekezés lesz a téma, a pajzstetvek, a foltosszárnyú muslica és az atkák kerülnek terítékre.

A képzés tematikája jelentősen eltér az általános szakmai konferenciákétól, ugyanis egy szaktanácsadási nap keretében egy témát tárgyalnak meg, és egyetlen előadóval viszik végig a napi programot, hogy lehetőség nyíljon a téma alapos és részletes megtárgyalására. Ezzel a profi gyümölcstermelők számára is hasznos többletinformációkat nyújtanak – írja a rendezvényről a FruitVeB oldala. Az előadás jellegű blokkokat egy-egy résztéma után interaktív vitával fejezik be, hogy elegendő idő és tér legyen az intenzív eszmecserére. Ezen a jelenlévők megvitathatják a saját tapasztalataikat és feltehetik kérdéseiket az előadónak. A képzéseket nagyobbrészt külföldi kutató-szaktanácsadó kollégák tartják, de a hazai szakemberek is tartanak majd előadást.

A szilvatermesztés aktuális kérdéseiről és a gyümölcskártevőkről rendeznek kétnapos programot Szigetszentmiklóson
A szilvatermesztés aktuális kérdéseiről és a gyümölcskártevőkről rendeznek kétnapos programot Szigetszentmiklóson

A FruitVeB és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Termelők Egyesülete 2019-től nagy hangsúlyt fektet az intenzív szaktanácsadási jellegű képzésekre. Az új típusú képzésekkel alapvető céljuk, hogy segítsék a hazai zöldség-gyümölcs termesztésben élen járó, profi termelőik továbblépését a legkorszerűbb tudásanyag átadásával.

A meghívott külföldi előadók/szaktanácsadók:
  • Dr. Peter Hilsendegen, kutató-szaktanácsadó  és
  • Werner Dahlbender, kutató-szaktanácsadó (Rheinland-Pfalzi Kutató és Szaktanácsadó Állomás, Németország)

A részletes szakmai program és jelentkezési lap itt letölthető.

A rendezvény helyszíne:

Gastland Hotel M0*** Étterem és Konferencia Központ 2311 Szigetszentmiklós (M0 Autóút, 19. km)

Jelentkezési határidő: 2019. január 9. szerda, 16.00 óra

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Itt szedhet szilvát – Szedd magad szilvaföldek lis... A korai fajtákkal megkezdődött a szilva érése hazánkban. Mint az eperből, vagy a sárgabarackból, úgy a szilvából is van már Szedd magad! lehetőség ors...
Ennél furább nevű szilva a világon nincs Magyarországon a szilvatermesztésnek kultusza van, gondoljunk csak a pálinkára, vagy éppen az üstben főzött szilvalekvárra. Számtalan fajtája ismert h...
Lenne rá kereslet, de nem bírja az iramot a szilva... A magyar szilvaágazat a 90-es évek elején fénykorát élte. Mára azonban az akkori termés fele, harmada terem meg csupán a hazai szilvafákon. Idén 62 ez...
Az uniós szilvapiac vesztésre áll a faggyal szembe... Az EU-ban az elmúlt években csökkent a szilvaültetvények területe. Ennek ellenére a szilvapiac nem zsugorodott, sőt tavaly 1,45 millió tonnára nőtt a ...
Átlag felett alakul idén a szilvatermés Idén várhatóan 80 ezer tonna szilva terem Magyarországon, ami több az utóbbi néhány év átlagánál - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) csütö...
A magyar szilva népszerű külföldön, többet is venn... A szilva gyümölcs frissen, lekvárként, befőzve és pálinkaként is közkedvelt; átlagosan 1,3 kilót fogyasztanak belőle évente a magyarok. A hazai szilva...