Professzionális pótkocsikkal segíti a terményszállítást az Agió Kft.

Megkezdődött a kalászosok aratása az országban. A betakarított termény szállításához jól jöhet egy sokoldalú felhasználást lehetővé tevő pótkocsi. Szerencsére, a szlovén Farmtech minőségi, traktorvontatású pótkocsiválasztéka Magyarországon is elérhető. A masszív és robosztus felépítményű eszközök, valamint a széleskörű felszereltség professzionális alkalmazást tesz lehetővé. A portfólióból Fauszt Csaba, az Agió Kft. értékesítési vezetője mutatott be három modellt.

Mit lehet tudni a Farmtech vállalatról és a termékeiről?

A mezőgazdasági gépeket gyártó, szlovén vállalat a gyártás és fejlesztés területén több mint 50 éves hagyományokkal és tapasztalatokkal rendelkezik. A gyártásban alkalmazott technológiának és innovatív megoldásoknak köszönhetően gépparkjuk a legújabb követelményeknek felelnek meg a minőség és az alkalmazhatóság területén egyaránt.

A Farmtech elsősorban az egytengelyes, kéttengelyes, háromtengelyes, tandemtengelyes, mulde illetve tolófalas traktorvontatású pótkocsijairól, valamint univerzális szervestrágyaszóróiról ismert.

Az összes termékük megfelel az európai minőségi követelményeknek és rendelkezik CE jelöléssel. Ezen túl a cég a termékeit teszteli, illetve tesztelteti. Fő szempontok ezen vizsgálatok során a terhelhetőség, az ellenállóság, a kezelhetőség és a tisztántarthatóság.

A ZDK jelzésű kéttengelyes pótkocsik maximális biztonságot nyújtanak még szélsőséges feltételek mellett is

Melyik modellekre hívná fel a gazdálkodók figyelmét?

A ZDK 1500-as, a ZDK 1800-as és a DDK 2400-as pótkocsikat emelném ki az Agió Kft. választékából. Azért, mert mindhárom pótkocsi 3 oldalra (jobbra-balra és hátra) billent, az oldalaik alul-felül és középen is nyílnak, mindegyik rendelkezik magkieresztő nyílással, valamint mindhárom típusnak van olyan sajátossága, amivel a magyar piacon egyedülállónak tekinthető.

ZDK-1500-as modell most gyári akcióban jelentős árkedvezménnyel elérhető

Mi jellemző a ZDK 1500-ra?

A ZDK jelzésű kéttengelyes pótkocsik maximális biztonságot nyújtanak még szélsőséges feltételek mellett is. A széles típusválaszték és a felépítmények 30 m3-ig terjedő raktérfogata mindenféle szállítási feladatra alkalmassá teszik az eszközöket kis- és nagyüzemi körülmények között is. A kéttengelyes pótkocsik fő jellemzői a sokoldalúság és praktikum.

ZDK-1500-as modell most gyári akcióban jelentős árkedvezménnyel elérhető. Azzal a felszereltséggel, amit egy magyar gazdálkodó általában elvár. 15 990 euróért elvihető sötétszürke alvázzal és zöld felépítménnyel. Ez a modell még az MTZ traktorokkal is elvontatható. Méretben a jól ismert HW 80-asnak felel meg, ugyanakkor ennek a műszakilag megengedett össztömege nagyobb, 15 tonna. A HW pótkocsi 8,3 tonna raksúlyú, de általában 11-12 tonnát pakolnak fel rá. A ZDK 1500 raksúlya 11,3 tonna, tehát ugyanakkora mennyiséget szállíthatunk vele, mint a HW-kkel, úgy hogy közben betarthatjuk a hatályos magyar szabályokat.

A ZDK 1800-as teljes felszereltséggel 20 500 euróért vásárolható meg

Mit tudna elmondani a ZDK 1800-ról?

A ZDK 1800-as, kéttengelyes termék a középkategóriás, hagyományos pótkocsik szegmensében érhető el. Jellemzője a professzionális és univerzális alkalmazhatóság, gépkapcsolatban is jól teljesít. Esetenként viszik a mezőgazdasági termelők párosával is.

A pótkocsi kereskedői akcióban érhető el. 6 éve változatlan áron kínáljuk teljes felszereltséggel, 20 500 euróért megvásárolható. A nevével ellentétben 20 tonna az összgördülő és 15 tonna a hasznos tömege. Ez az, amivel kitűnik a versenytársak közül. A legnagyobb kéttengelyes pótkocsik általában 18 tonnásak minden gyártónál, nálunk ezek 20 tonnára vannak levizsgáztatva.

A ZDK 1800-as, kéttengelyes termék a középkategóriás, hagyományos pótkocsik közé tartozik

És miért ajánlaná a DDK 2400-as modellt a gazdáknak?

A DDK 2400-as, háromtengelyes pótkocsi már négy éve töretlenül piacvezető termék a kategóriájában. A megfelelő gumiabroncsokkal (550-es vagy 560-as) – az egyébként is jelentős – szállítókapacitása bővíthető, akár a 20 tonnát is elérheti.

Ezt a kiemelendő tulajdonságát, azaz, hogy ekkora össztömeget elbírjon, a robosztus, 260 x 140 x 14,2-es alváza teszi lehetővé. Ez egy elnyűhetetlen jármű. Ilyen masszív pótkocsik más gyártó kínálatában nem találhatók. Remélem, nem fogják gyengíteni a szerkezetét a jövőben, mint ahogy tette ezt sok gyártó a termékeivel az utóbbi időben. Minden pótkocsinknál lehetőség van lassú járműként való vizsgáztatásra úgy, hogy még vontathasson is. Ugyanakkor, mivel lassú járművek, nem kell súlyadót fizetni utánuk. A modell ára 34 500 euró.

Mindegyik pótkocsi esetében a második pótkocsi vontatásának lehetőségét kialakították a hátfalon, viszont az automata vonófej nincs benne az árban. Rendelésre, csak opcionálisan elérhető.

A korábban említett árak minden esetben levizsgáztatva és házhoz szállítva értendők.

A DDK 2400-as, háromtengelyes pótkocsi már négy éve töretlenül piacvezető termék a kategóriájában

Hogy lehet az említett pótkocsikat a leggyorsabban beszerezni?

Farmtech termékeket hazánkban három forgalmazó kínálja a gazdálkodóknak:

A szombathelyi Agro-Alfa Kft. a Nyugat-Magyarországi Értékesítési Centrum feladatkörét látja el, a Somogy -, Zala -, Veszprém -, Vas -, Komárom-Esztergom -, Győr-Moson-Sopron megyékből várja az érdeklődőket és a leendő tulajdonosokat.

A Szekszárdon működő Agió Kft. a Farmtech termékek Közép-Magyarországi Értékesítési Centruma, a Baranya -, Tolna -, Bács-Kiskun -, Fejér -, Pest -, Nógrád – és Heves megyékben jelentkező keresletet elégíti ki.

A makói székhelyű Hanki-Ker Kft. pedig a Kelet-Magyarországi Értékesítési Centrumként szolgálja ki a Békés -, Csongrád-Csanád -, Jász-Nagykun-Szolnok -, Hajdú-Bihar -, Szabolcs-Szatmár-Bereg -, Borsod-Abaúj-Zemplén megyék gazdáinak igényét.

A Farmtech termékek az ország 9 pontján vásárolhatók meg

Az értékesítési centrumok a Farmtech portfóliójának egyes termékeit még 2018-as áron tudják értékesíteni. Az egységes tájékoztatás érdekében közös digitális felületet működtetnek, amely a www.kampany.farmtech.hu linken érhető el, és bemutatja a márka kiemelt típus kínálatát.

A magyarországi kizárólagos értékesítési joggal rendelkező három cég raktárkészlete biztosítja a gyors, azonnali kiszolgálást, a termékpaletta 80 százaléka elérhető. Amennyiben a vevő olyan terméket választ, mely nincs raktáron, rövid határidővel vállalják beszerzését, szállítását. Az eladott szállítójárművekhez teljes körű szerviz, alkatrész és garancia hálózatot biztosítanak.

Gyakran műszaki vizsgával rendelkező pótkocsikkal várják a vevők jelentkezését.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Most vegyen gépet, ne a földalapú támogatások megé... Szokásához híven Bábolnán is kitett magáért a Fliegl, szép kínálattal érkeztek a Bábolnai Gazdanapokra. A Magro.hu stábját a Fliegl Abda Gépgyártó Kft...
Végezze a nyári munkálatokat a Lakkos Kft. gépeive... A tavaszi aszály miatt sajnos jelentős termésmennyiség kieséssel számolhatnak a gazdák, ezért kétszer is meg kell gondolniuk, hogy milyen gépbe fekte...
Felvásárolta a Fliegl a szervestrágyaszóró rekorde... Idén július elején vette meg a német Fliegl Agrartechnik a francia Brochard Contructeur pótkocsigyártó céget. A franciaországi Beaulien Sous La Roche...
Nem biztos, hogy bővítéskor két kombájn mellé kell... Nagyszabású eseményre készül a Fliegl Abda Kft. szeptember 21-én: nyitott napot rendeznek. A cég csapata Abdán gyárlátogatással, Lébényben pedig gyak...
A Farmtech 2020-tól új disztribúciós rendszert ala... A szekszárdi AGIÓ Kft. 1999-től kizárólagos forgalmazóként importálta a FARMTECH d.o.o. által gyártott mezőgazdasági pótkocsikat és szervestrágyaszór...
Agrárgépek, robotjuhász, precíziós gazdálkodás ... Májusban is több fontos, és olvasásra érdemes interjút is készítettünk mezőgépes szakemberekkel. Szóba kerültek az erdészeti gépek és az öntözés is. ...