Precíz növényvédelem és kezelési kényelem – a növényvédelmi permetezőgép új generációja

Az Amazone a Pantera önjáró növényvédelmi permetezőgép új generációjával sorakozik fel a rajtvonalra. A Pantera 4504 új mértéket szab a precíz növényvédelem és a kezelési kényelem terén. A módosított permetlékör, a változások a kezelőközpontban, valamint a könnyebb karbantarthatóság számos előnyt jelent.

Az új Pantera 4504 sorozatnál a megnövelt területteljesítmény és a járművezető tehermentesítése áll a középpontban. A jármű bal oldalán levő burkolat alatt, biztosan védett helyen található az új SmartCenter a teljes kezelőarmatúrával együtt. Ezen kívül itt helyezték el a 60 liter térfogatú vegyszerbekeverő tartályt is, amely nagy teljesítménnyel keveri be a port és a granulátumokat is.

A megnövelt területteljesítmény és a járművezető tehermentesítése áll a középpontban
A megnövelt területteljesítmény és a járművezető tehermentesítése áll
a középpontban (Fotó: Pixabay)

Csökkenő zajterhelés

A stabil nyomású és a folyékony műtrágyának ellenálló 520 l/min teljesítményű AR dupla dugattyús membránszivattyúnak a jobb oldalon való elhelyezésével lényegesen csökken a felhasználó zajterhelése az akár 700 l/min teljesítményű szívóteljesítménynél, és ezen kívül jobb hozzáférhetőséget biztosít.

A SmartCenter minden igényhez ideális megoldást kínál – folytatódik az agrarelet.hu cikke – az okos, de egyszerű Comfort-csomagtól kezdve a TwinTerminal 3.0-n át egészen a maximális kényelmet garantáló Comfort-Plusz csomagig.

Könnyű kezelés

A kezelőcsapok helyett a TwinTerminal 7.0 érintőképernyőjével sokszorosan megkönnyíti a gép kezelését. A felhasználónak már csak a kívánt funkciót kell kiválasztania, és a permetezőgép teljesen automatikusan beállítja magát. A permetlétartály és az öblítővíztartály mindig a kívánt szintig kerül feltöltésre. Gombnyomással elindítható az automatikus tisztítóprogram.

A nagy területteljesítményhez az új, jól hozzáférhető üzemanyagtartály akár 290 literes térfogattal is elérhető, így hosszú munkanapokhoz is elegendő üzemanyagot biztosít. Mellette található a 20 literes AdBlue-tartály.

Az új AmaDrive 7.0 járműterminált az ergonomikus kartámaszba integrálták. A színes, 7 colos kijelzőn minden gépspecfikus funkció áttekinthetően megjeleníthető, és intuitív módon kezelhető.

40 méteres munkaszélességek mellett is

Az Isobus-kezeléshez a 8 colos AmaTron 4 terminált és a 12,1 colos AmaPad 2 terminált kínálják. Mindkét terminál színes érintőkijelzővel rendelkezik. A praktikus MiniView nézetben a kezelés különösen kényelmes, és megfelel a precíziós gazdálkodás legmagasabb szintű elvárásainak is.

A ContourControl aktív szórókeret-vezérlés és a SwingStop aktív rezgéscsillapítás nagy, akár 40 méteres munkaszélességek mellett is garantálja a szórókeret legjobb helyzetét. A ContourControl lefelé is tud hajolni, így a célterület távolságot mindig pontosan betartja.

Mialatt a ContourControl igen jó függőleges szórókeret-vezérlésről gondoskodik, a SwingStop a széles szórókereteknél optimalizálja a vízszintes helyzetet. A nagyon gyors és pontosan dolgozó hidraulikus szórókeret-vezérlés nagyobb sebességet enged munka közben. Az AmaSelect elektromos fúvókakapcsolással így maximális szintű pontosság érhető el.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Védekezésre nem alkalmazható növényvédőszerek... Időszerűek a növény védőszeres kezelések, azonban nem minden szer engedélyezett. Sok  szer kárt okozhat a méh állományban és más populációkban i...
MÁRTON JÓZSEF DÍJ a Fenntartható Magyar Mezőgazda... Mindig örülünk, ha a mezőgazdaságban olyan önálló kezdeményezések jönnek létre, amelyek a jobb életet, a kiszámítható fejlődést támogatják. Különösen ...
Július 1-től bírságot ér a parlagfű! A parlagfű nagyon sok ember életét keseríti meg, emellett nem kis terhet ró az egészségügyre sem. Évek óta szervezett keretek között igyekeznek vissza...
GMO: Áldás vagy csapás? Kb. 2 hete adtunk hírt azokról a szerencsétlen indiai eseményekről, tragédiákról melyek hátterében a GMO ( genetikailag módosított növények) ipari alk...
Növény-egészségügyi vizsgálatok támogatása Az egyes növény-egészségügyi vizsgálatok vissza nem térítendő támogatása június 24-től csak az új formanyomtatványon igényelhető. A „Kifizetési kérel...
Védje meg kukoricáját, paprikáját! Támad a tőzeglégy, a tőzegszúnyog és a gyökértetű. A kukoricában megjelent a gyökértetű. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azt javasolja, hogy az ...