A Nébihtől már megszokhattuk, hogy az élelmiszerpiacon folyamatos ellenőrzésekkel próbálja a hamis, lejárt szavatosságú tételeket kiszűrni. Most pálinkákat vizsgáltak a szakemberek komoly hibák után kutakodva.
A pálinka minősége fontos kritérium minden fogyasztó számára. Nébih emberei épp ezért kezdtek harminc, bárki számára elérhető pálinkatétel vizsgálatába. Komoly eredmény, hogy az összes átvizsgált tétel nyomon követhetősége rendben volt. Mindössze két termék esetében kellett az előállítókat figyelmeztetni apróbb jelölési hibák miatt.
A vizsgálatok során külön véleményezték a termékek illatát, ízét, harmóniáját. A kóstolók kedvence az Agárdi Miraculum Szilva pálinka lett, második a Rézangyal Barrique Szilva pálinka, a harmadik helyen a Nobilis Forte 55° Szilva pálinka végzett.
Az Agárdi Miraculum Szilva pálinka gyártója szerint nincs nagy titok a pálinkakészítésben, mindössze kiváló minőségű gyümölcsökkel kell dolgozni. Azonban ha rossz az alapanyag, azt főzés során már nem lehet feljavítani, ezért fontos már a szedéskor is odafigyelni a gyümölcs-szemekre.
A fogyasztók leginkább a kajszit részesítik előnyben, majd utána rögtön a szilva jön a sorban. A szilvapálinkáról sokaknak a karcos íz jut eszébe, pedig a mai, minőségi párlatok már egyáltalán nem ilyen élménnyel ajándékozzák meg fogyasztójukat.
Sokan kíváncsiak arra is, mitől olcsóbb és drágább egy-egy pálinka. A válasz egyszerűbb: minél több pálinka készíthető az alapanyagból, annál olcsóbb az elkészült párlat ára. Míg 100 kg szilvából akár 12 liter pálinka is készül, addig ugyanennyi málna mindössze 4-5 liter pálinkát ad – írja a vg.hu.