Július elsején kezdte meg nagy nyári élelmiszerlánc-ellenőrzését a Nébih. A vizsgálatokat az aktuális rendezvényekhez, valamint a vendéglátáshoz kötik. Célpontban többek között a szezonális zöldségek, gyümölcsök, valamint a pácolt húsok lesznek.
Augusztus 31-ig tart a Nébih legújabb, élelmiszerlánc-ellenőrzést hivatott kampánya. A nyári razzia célja a szezonálisan üzemelő kereskedelmi és vendéglátó ipari egységek ellenőrzése, az esetleges csalások, hibák felfedése.
Emellett az ellenőrök jelen lesznek nagyobb rendezvényeken, strandokon, vásárokon, ahol a helyszíneken értékesített élelmiszereket, gyermektáborokban pedig az étkeztetést fogják vizsgálni.
Kiemelt figyelmet kapnak az előre pácolt húsok, a grilltermékek, a fagylaltok, a szezonális zöldségek és gyümölcsök, valamint a brazil és lengyel eredetű csirkehúsok. Az élelmiszerek mellett a hűtésért felelős eszközök hatékonyságát és működését is ellenőrizni fogják a két hónapos vizsgálat során.
A zöldség-gyümölcs minőségellenőrzés során fokozott figyelemmel vizsgálja a hatóság a termékek származását, eredetét, illetve nyomon követhetőségét. A hatósági szakemberek által vett mintákat minden esetben a Nébih laboratóriumaiban vizsgálják – írja az agrarszektor.hu