Nagy dobásra készülnek a sütőipari cégek, úgynevezett okos élelmiszereket dobnának piacra Magyarországon. ’Okosságuk’ abban rejlik, hogy finomságuk mellett még egyes betegségek kialakulásának kockázatát is csökkentenék.
A közeljövőben beérhet a Hajdúsági Sütödék-csoport hosszú, 17 évre visszanyúló munkája. A cégcsoport ugyanis már ennyi ideje kutatja az okos élelmiszerek (Smart Food) lehetőségét és olyan élelmiszereket fejlesztettek ki, melyek finomságuk mellett tudományosan igazoltan egészséget támogató, betegségek kialakulásának kockázatát csökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek.
Már meg is jelentek az első ilyen élelmiszerek, a Vitajó cipókat két hónapja vásárolhatják a fogyasztók. Egy piackutatás szerint a termékeket a vásárlók kedvezően fogadták.
A jövőben még több okos terméket fognak piacra dobni. Például a koleszterinszintet szinten tartó cipót és a funkcionális emésztési rendellenesség tüneteit enyhítő kenyeret, valamint egy kekszcsaládot – írja az agrarszektor.hu