Mosti Herkules – a legjobb megoldás a gázfűtés kiváltására

Hamarosan itt a tél és sokan csak az utolsó pillanatokban döntenek arról, mivel fognak fűteni a hideg hónapokban. A gáz drága, ezért egyre többen keresnek alternatív megoldásokat. Az egyik legjobb választás a barnaszén lehet, mert stabil és automatizálható.

Bár még csak az ősz közepén járunk, de hamarosan hidegebb lesz és már megkezdődött a fűtési szezon is. Távfűtéses lakások vagy épületek esetében ilyenkor nincs sok átgondolnivaló, ám egyéb fűtés alkalmazása esetén mindenki akkor és úgy fűt, amikor szeretne vagy tud.

A Mosti Herkules nevű barnaszén az egyik legjobb ár-érték arányú termék
A Mosti Herkules nevű barnaszén az egyik legjobb ár-érték arányú termék

Évekkel ezelőtt a gáz terjedt el, mert kényelmes volt. Az utóbbi pár évben viszont annyira megdrágult, hogy egyre többen kezdenek átállni valamilyen szilárd tüzelőanyagra, például fára, fapelletre, vagy éppen szénre.

A barnaszén is valós alternatíva, mert az egyik legstabilabb fűtőanyag. Ez alatt azt értjük, hogy ennek fűtőértéke csak nagyon kis mértékben, vagy egyáltalán nem változik tárolás során. A barnaszén fűtőértéke egyébként 17 MJ/kg körül alakul, ami jóval magasabb, mint a tűzifáké. További előnye még, hogy könnyen beszerezhető és a felhasználása is egyszerű. Tárolásakor viszont figyeljünk arra, hogy nedves állapotban hajlamos az öngyulladásra.

A barnaszenek közül az egyik legjobb ár-érték arányú szén a Mosti Herkules. Lakossági és energetikai fogyasztóknak is ajánlott. A Softmaster nevű cég közvetlen a bányából szállítja a megrendelőknek, így a minősége első osztályú. A fűtőértéke a legmagasabb a barna szenek között. Ezért is hívják Herkules szénnek. A váltakozó nedvességtartalmat és hőmérsékletet jól bírja, nem porlad, így hosszabb idejű tárolás esetén sem kell letakarni, vagy fedett helyen tárolni. A szállítási határidő rövid, mindössze 7 munkanap.

Maga a termék több formában (dara, dió és kocka) is kapható.

Megnevezés Szemcseméret (mm) Fűtőérték (MJ/kg) Származás
Most – Herkules dara (ORII) 10-25 min. 20,5 Csehország
Most – Herkules dió (ORI) 20-40 min. 20,5 Csehország
Most – Herkules kocka (KO) 40-100 min. 20,5 Csehország

Kiváló lignit, és gyengébb minőségű szenek fűtőértékének feljavítására is.

Automata karborobot vagy vegyes tüzelésű kazánokba is tökéletes választás.

A Softmaster s.r.o. a termék kiválasztásakor is szívesen áll vásárlói rendelkezésére, így segítve a legmegfelelőbb termék kiválasztását.

Ha további információra van szüksége, vagy a rendelés felől érdeklődne, az alábbi oldalon megteheti: http://www.softmaster.sk

(x)

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Vegyen szenet közvetlenül a bányából szállítva!... Manapság mindenki kétszer meggondolja, mit és mennyiért vásárol, nincs ez másképp a fűtőanyagokkal sem. A szén az egyik legjobb alternatíva a gáz kivá...
A legjobb megoldás a gázfűtés kiváltására Hamarosan itt a tél és sokan csak az utolsó pillanatokban döntenek arról, mivel fognak fűteni a hideg hónapokban. A gáz drága, ezért egyre többen kere...