Mindennap egy alma…

…az orvost távol tartja – szól a közmondás, amely nem alaptalan. Több ország még több kutatója foglalkozott már az alma szervezetre gyakorolt, jótékony hatásaival és kivétel nélkül újabb és újabb magyarázatot találtak arra, hogy miért is fogyasszunk minél több almát. Ezekből mazsolázgattunk kicsit és osztjuk meg most Önökkel!

A legnagyobb pozitívum – ásványi anyagokban gazdag!

Az alma nagy mennyiségben tartalmaz A- és B-vitaminokat, továbbá kisebb mennyiségben ugyan, de C- vitamin is van benne. Látszik, hogy vitamintartalma nem igazán tér el a többi gyümölcsétől, viszont gazdag ásványi anyag-tartalommal együtt jó hatással van az emésztésre.

Az ásványi anyagok közül az alma gazdag káliumban, kalciumban, cinkben, fluorban, jódban és szelénben. Ezen anyagok és a vitaminok együttesen segítenek erősíteni az immunrendszert, megőrizni egészségünket.

Miért hasznos a rosttartalom?

A magas rosttartalom (melynek egyharmadát a pektin adja) nagyban segíti az emésztést, savtartalma pedig serkenti a bélmozgást, elősegíti az emésztési folyamatokat. Rákmegelőző hatása is jelentős, megköti a bélben a rákkeltő anyagokat, így csökkenti a vastagbél daganatok kialakulásának esélyét. A koleszterinproblémával küzdőknek is javasolt az alma fogyasztása, továbbá a cukorbetegekre is jó hatással lehet, ugyanis csökkenti a cukor felszívódását a vékonybélben.

Legyen zöld vagy piros, édes vagy savanykás, az alma egy egészséges, sokoldalú gyümölcs
Legyen zöld vagy piros, édes vagy savanykás, az alma egy egészséges, sokoldalú gyümölcs

 

Alma és gyermekvállalás

Kutatások bizonyítják, hogy azon anyák, akik terhességük ideje alatt rendszeresen almát fogyasztottak, születendő gyermekükben jelentősen csökkent az asztma kialakulásának kockázata.

Asztmás gyermekeket is megfigyeltek. Ennek eredményeként azok között a gyerekek között, akik naponta legalább egyszer fogyasztottak 100 százalékos almalevet, 47 százalékkal csökkent az asztmás rohamok száma.

A fent említettekből is látszik, hogy az alma tényleg fontos és hasznos gyümölcsféle, melynek fogyasztása pozitívan befolyásolja az ember egészségét. Fontos megemlíteni, hogy az almát sokféleképpen el lehet készíteni, minden formájában megőrzi a benne rejlő hatóanyagokat. Így fogyasszuk teaként, gyümölcslé formában, vagy együk csak meg a gyümölcsöt, mindenképpen jó hatással lesz szervezetünkre.

Forrás: webbeteg.hu

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Heti agrárhír-összefoglaló Ízelítő az elmúlt hét híreiből: Prémium termékekkel vonulunk az orosz piacra, elindult a területalapú támogatások 50%-os előleg kifizetése, beletörődé...
Megfelelő mennyiségű lesz a termés gyümölcsből az ... A szerződéses viszonyban álló termelőktől biztosan felvásárolják a gyümölcsöt – értékelték a piaci várakozásokat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK)...
Hány alma kell 1 liter almaborhoz? Hogyan érik, mekkora a valaha leszedett legnagyobb termés? Íme 10 érdekesség az almáról, amit valószínűleg nem tudott eddig. Tesztelje magát, 10-ből h...
2 éven belül jöhet a nem barnuló alma! Az Amerikai Egyesült Államokban sikeresen kitermesztettek egy génmódosított almafajtát, amely olcsóbb és felvágáskor nem barnul be. A nemrég létrehozo...
Asszonyélet: sült alma és almás pite Ahogyan előző cikkünkben leírtuk, az alma a világ egyik legkedveltebb gyümölcse. Nem csak nyersen fogyasztva ízletes és egészséges, hanem aszalva, szá...
Alma, az ősi gyógyszer Egyre többen döntenek életmódváltás mellett, melynek oka a sok betegség jelenléte, melyek lesben állva keresik áldozatukat. Az életmódváltás egyik fő ...