Magyar mobilalkalmazással egy fotó alapján meghatározható testtömeg

Digitális szarvasmarha-mérleget fejlesztett ki és készít a piacra egy magyar cég. Az offline is működő mobiltelefonos alkalmazás akár egy fotó alapján is meghatározza a testtömeget. A magyar fejlesztésű Beefie digitális szarvasmarha mérleg forradalmasíthatja az élőállat-mérlegelést mind a hazai, mind a nemzetközi piacokon.

Internet nélkül, egy fotóból is mér

Az offline is működő alkalmazás segítségével, ha kíváncsiak vagyunk egy szarvasmarha testtömegére, elég egy fotót készítenünk róla, bárhol, bármikor. A január 24-i AGROmashEXPO 2018 rendezvényen debütáló agrárújdonság jelenleg disztribútorokat keres.

A magyar fejlesztésű Beefie digitális szarvasmarha mérleg működés közben
A magyar fejlesztésű Beefie digitális szarvasmarha mérleg működés közben
Egyszerűbb és gyorsabb

Minden érintett állattartó gazda pontosan tudja, hogy mennyire fontos és kényes eljárás egy jószág súlyának lemérése. Márpedig csakis a megbízható pontosságú súlymeghatározás segítségével optimalizálható a takarmányozás és választhatók ki a párzásra kész egyedek. Súlymonitorozással látható tisztán a szarvasmarhaállomány általános állapota és erre az adatra van szükség a jószág eladásakor is.

A Beefie digitális szarvasmarha mérleg megkímél a hídmérleg fenntartásától
A Beefie digitális szarvasmarha mérleg megkímél a hídmérleg fenntartásától

Régen, amikor még semmilyen eszköz nem állt az állattartók rendelkezésére, a tapasztaltabb szemű gazdák becsülték meg a súlyt és ugyanígy szemrevételezéssel próbálták megmondani, milyen változtatások szükségesek az ellátásában az ideális növekedéshez.

Megjelentek a fajtára, korra, ivarra specifikált, empirikus tapasztalat útján kidolgozott táblázatok, melyek használatát szalagmérőkkel kombinálták, majd a különböző változatú hídmérlegek, melyek mai napig a legszélesebb körben elterjedt eszközei a szarvasmarha súlymérésnek.

Egy kép is elég az adatok beolvasásához
Egy kép is elég az adatok beolvasásához

Az Agroninja által fejlesztett Beefie szemben minden korábbi mérlegelési eljárással nem csak a mért adatok tárolásához és további felhasználásához hívja segítségül a technológiát, hanem már magához a mérési eljáráshoz is. Elve hasonló a távolságmérő szenzorokéhoz, egyetlen fénykép segítségével, akár mozgásban lévő vagy részben takart jószág esetében is.

Egy perc alatt megvan egy állat

Képes az állattal való érintkezés nélkül 95 százalékos pontosságú eredményt mutatni a húsmarhák súlyát, fajtájának, nemének, életkorának és alkati adottságainak figyelembe vételével. Különösebb előkészület nélkül, kevesebb mint egy perc alatt mérési eredményt kapunk, mely ENAR azonosítóval együtt rögzítésre és továbbküldésre kerül. A méréseket később kötegelve, emailben továbbíthatjuk.

Jóval könnyebb a digitális súlymérés a hízómarha állományokban
Jóval könnyebb a digitális súlymérés a hízómarha állományokban

A hídmérlegekhez képest ez az eljárás stresszmentes mérést tesz lehetővé. Nem kell tereléssel mozgatni az állatot, 4 méteres távolságból akár a legelőn is elvégezhető a mérés. Ráadásul mivel ez egy, a telefonra letölthető alkalmazás, mindig kéznél van.

A Beefie digitális szarvasmarha mérlege Android 5.1+ rendszereken fut. Az alkalmazás általános használatához nem szükséges online kapcsolat. A bejelentkezés, a mérés, és az eredmények rögzítése offline, internet nélküli módban működik, így bármilyen területi adottságok esetén használható.

Gyorsan, pontosan és távolról is mérhető a marhák súlya
Gyorsan, pontosan és távolról is mérhető a marhák súlya

A Beefie képes megspórolni azt az üzemben tartási költséget és munkaerőt, amit egy átlagos hídmérleg fenntartása, tisztítása és használata jelent, és nem kell számolni a mérési folyamat alatt jelentkező súlyveszteséggel sem.

A képeket az agroninja.com csapata bocsátotta a rendelkezésünkre.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Alkalmazkodik a modern igényekhez Väderstad Ferox ... Új talajművelő munkagépcsaládként mutatkozik be a Väderstad Ferox, amely a nagy sikerű NZ Aggressive magágykészítő család alapjaira épül, és 5, 6, 7, ...
Fejlett technika és csúcsgépek az AgrárgépShow 201... Minden idők legnagyobb, teltházas AGROmashEXPO – AgrárgépShow 2018 kiállítását tervezi a HUNGEXPO. A KSH adatai szerint 2017 első harmadában az előző ...
Mi lesz a magyar gazdálkodókkal 2020 után? Az AGROmashExpo Szántóföld szakmai nap konferenciáján a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára, Dr. Feldman Zsolt beszélt az új KAP várha...
Garmadányi géppel ünnepel a John Deere és a KITE a... A KITE 45 éves, a John Deere pedig 100 éves születésnapját ünnepli idén. Ezzel kapcsolatban tartott sajtóbejárást és szakmai bemutatót az egyik legnag...
Milyen a modern kombájn és traktor vezetőfülke?... Mit kell tudnia a kombájnok és traktorok vezetőfülkéjének? Szétnéztünk az AGROmashEXPO 2018-as kiállításán, hogy milyen is egy jó traktor vezetőfülke....
A precíziós gazdálkodás lelke a folyamatos adatgyű... A 36. AGROmashEXPO január 24-i nyitónapján a precíziós gazdálkodás volt az egyik kiemelt téma. Adatalapú döntések a szántóföldön címmel tartottak fóru...