Madárhatározó applikáció segíti a természetjárókat

Biztosan Ön is volt már úgy, hogy nem tudta, mi az a barna lábú, apró termetű, világos, szürkés színű madár a faágon. Ilyen esetben sok bosszúságot okoz a tudatlanság, de ennek most vége. Egy okostelefonra letölthető applikáció ugyanis segít rájönni a titokra, hogy milyen madárral is hozta össze a sors.

A Magyar Madártani Egyesület és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület egy hiánypótló applikációt készített el, amely Android és iOS operációs rendszerrel működő telefonokra már elérhető. A program komoly segítséget nyújt a madárhatározásban, Magyarország 157 leggyakrabban előforduló madarait képes felismerni az alkalmazás.

Az app elsősorban a kezdő madarászoknak készült, akik zsebéből nem hiányozhat egy madárhatározó, de a természetjárók is örömüket fogják lelni a program használata során.

Nem tudja milyen madár látható a képen? Ezen segít mostantól a Madárhatározó applikáció!
Nem tudja milyen madár látható a képen? Ezen segít mostantól a Madárhatározó applikáció!

 

A hiánypótló alkalmazást nem csak madarak beazonosítására használhatjuk. A letöltést követően egy komplex madárlexikont is a mobilunkon tarthatunk. Ugyanis a 157 fajról minden lényeges információ megtalálható az alkalmazáson belül. A képeken és az információkon túl a rendszerben lévő madarak hangját is meghallgathatjuk, ezzel is könnyítve a madárhatározás folyamatát.

Forrás: mme.hu

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Farkas és medve jár az erdőkben, jobb felkészülni ... A szomszédos Szlovákiából kis számban, de egyre gyakrabban érkeznek Magyarországra barnamedvék. Az elmúlt években a Nógrád és Heves megye északi rész...