Lakkos Kft. – stabilan és megbízhatóan az ügyfelek szolgálatában

A Lakkos Kft., amelynek a neve görögül sziklát jelent, immár tizenegyedik éve stabilan működik, és szilárdan áll a magyar piacon. Szorgalmas  üzletpolitikájuknak köszönhetően az ezer hektárnál kisebb gyümölcs- és zöldségtermesztők, valamint szántóföldi gazdálkodók megbízható gépforgalmazójának számítanak. Povázsai Szilvia, ügyvezetővel, az első negyedévi eredményeikről, valamint az előttünk álló, küzdelmesnek ígérkező kilenc hónapról beszélgettünk.

Üzleti szempontból hogyan zárták a még a vírus elterjedése előtti, első negyedévet?

Az elmúlt 10 éve a magyar piacon működő Lakkos Kft.-nél a stabil ügyfélkörünknek és az új vásárlóinknak is köszönhetően kereslet-visszaesést nem tapasztaltunk.

Fede Inverter Qi 9.0
Fede Inverter Qi 9.0

Kimondhatjuk, hogy a tervek szerint alakult?

Igen. Úgy gondolom, hogy cégünk a minőséget szem előtt tartva, valamint a jó ár-érték arányú, de még sem túl magas áron olyan termékeket kínál, ami a jelen kor követelményeinek maradéktalanul megfelel. Törekszünk a kölcsönös megelégedettségre, hiszen ez is a jövő záloga.

A járvány milyen változást hozott?

Az együttműködő partnereink Spanyolországtól Törökországig, illetve a magyar beszállítók is, a nehézségek ellenére, az elvártaknak megfelelően teljesítettek. Részletesen tájékoztatnak bennünket a gyártási folyamataik aktuális alakulásáról, hogy mikor, mire számíthatunk a szállítások terén. Mint importőr és forgalmazó, úgy látom, hogy nagyon lelkiismeretesen állnak a problémához. Szinte egyáltalán nem tapasztalunk fennakadást. Ugyan hosszabb szállítási periódusok alakultak ki, de ezt átgondolt készletezéssel igyekszünk át hidalni. Mindig is fenntartottunk egy opcionális raktárkészletet, amit most egy kicsit még növeltünk, hogy a keresleti igényeket minél zökkenőmentesebben kielégíthessük.

Niubo Tanker mezőgazdasági és erdészeti mulcsózó
Niubo Tanker mezőgazdasági és erdészeti mulcsózó

Megnövekedett ugyanakkor a kapcsolattartásban a telefon szerepe. Mivel a jelen körülmények között is fontosnak tartjuk, hogy az ügyfél a termékeinket, a gépeket megnézhesse, és személyesen is tájékozódhasson, ezt továbbra is biztosítjuk, csak bizonyos korlátok mellett. Csak előre egyeztetett időpontban fogadjuk az ügyfeleinket. Mindez kivitelezhető és szerencsére az ügyfeleink megértőek,  türelmesek. Tehát sem a gazdáknak, sem nekünk nem állt le a mindennapi tevékenységünk.

Azt tapasztaljuk ugyanakkor, hogy a szállítási költségek megnövekedtek és a továbbiakban is várhatóan növekedni fognak. Ez és a szokásosnál lassabb szállítás miatt, azt javaslom mindenkinek, aki valamilyen vásárlást tervez, hogy időben lépjen.

Reméljük, és prognózisunk szerint megnövekszik majd a belföldi gyártmányú gépek iránt az igény, már csak a praktikusság okán is mindenképp. Ennek mi saját fejlesztésű termékekkel kívánunk megfelelni.

Evezzünk most békésebb vizekre. Mit emelne ki a tavaszi kínálatukból?

Kiemelném a spanyol termékeink közül a Niubo Tanker mezőgazdasági és erdészeti mulcsózót, ami sokoldalú szárzúzó, és alkalmas mindenféle kertészeti, valamint mezőgazdasági munkára, sőt még könnyebb erdészeti feladatokra is. 15 cm átmérőig tökéletesen dolgozik. Csúszó talpai minden talajviszonyhoz tökéletesen alkalmazkodnak. Hátsó fedele hidraulikusan nyitható. A hajtás 5 db ékszíjjal történik, szabadonfutós hajtóművel. Lánc illetve gumilap véd a kirepülő darabok ellen. Több munkaszélességben (180cm, 200cm, 220cm) elérhető.

Niubo Tanker mezőgazdasági és erdészeti mulcsózó
Niubo Tanker mezőgazdasági és erdészeti mulcsózó

A szintén spanyol Fede Futur 2000 L QI 9.0 egy 2000 literes axiál ventilátoros, vontatott permetező, új Futur Smart Air® ventillátorral. A ventilátor szabályozása a traktorból történik valós időben. Folyamatosan és elektromosan alakítható vele a légáramlás, hogy mindig megfelelően dolgozzon a különböző munkakörülmények, növénykultúrák között. Az Advance rendszer szabályozza a levegőáramlás sebességét, és segítségével az igényeknek megfelelően állíthatjuk be a légáramlást. Az új anti-drift csűrőkormánnyal sikerült csökkenteni a felesleges légáramlást, ami a vegyszert tökéletesen, minimális eltérés nélkül képes a növényekre juttatni. Az Air Cooling system® a piacon ez az első olyan váltó, ami léghűtéses. A léghűtés javítja a teljesítményt. A gép hőmérséklete munka közben csak 32 °C.

Fede Futur 2000 L QI 9.0
Fede Futur 2000 L QI 9.0

Az ugyancsak spanyol Fede Inverter Qi 9.0 kiváló minőségű axiál ventilátoros permetező, amely gyümölcsösben és szőlészetben egyaránt használható. Ez a világ legtöbb díjjal kitüntetett axiál ventillátoros permetezője. A fordított légáramú permetező közé tartozik (oldalról szív), Annovi Reverberi szivattyúval (120 l/perc, 50 Atm, 3 membrán) és 20 db cseppmentes Tee-jet dupla fúvókával felszerelt. 480-as TLT fordulaton működtethető, ami üzemanyag-megtakarítást és kisebb traktorterhelés jelent. Saját szabadalmú, 90 cm átmérőjű ventillátorlapátokkal dolgozik, amik turbolens levegő-kiáramlást és tökéletes permetszerfedést tesznek lehetővé. Légszállítása 55.000 m3 óránként. 2 sebességes, léghűtéses váltója van, aminek 32 °C a működési hőmérséklete.

Fede Inverter Qi 9.0
Fede Inverter Qi 9.0

Mindhárom eszköz a prémium kategóriába tartozik, amit a felhasznált anyagok és az összeszerelés minősége tükröz. Annyi minden mást is említenék, de azt javaslom, akár még egy nem kialakult elképzelés esetében is keressenek bátran minket!

Hogyan segítik a gazdálkodókat ebben a nehéz helyzetben?

Többféle hitelkonstrukcióval tudjuk a gépek vásárlását segíteni. A forint alapú konstrukciónk, például fix, 2,29%-os kamatozású, háromtól hét évig tartó futamidővel választható, ahol a gép a fedezet és egyéb fedezet biztosítása nem szükséges hozzá.

Nem utolsó sorban pedig mindenki vigyázzon magára, vigyázzunk egymásra, reméljük ezen a nehezebb időszakon is közös erővel túl leszünk!

A Lakkos Kft. a török Hattat traktorok hivatalos importőre

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Permetezőt, ekét és traktort is talál a Lakkos Kft... Az elmúlt évek sikereinek köszönhetően a Lakkos Kft. idén is sok újdonsággal vágott neki az AGROmash-AgrárgépShow kiállításnak. Igyekeztek a kertészet...
Készüljön a tavaszi munkákra a Lakkos Kft-vel! Még nem vette meg cambridge hengerét, kukorica vetőgépét vagy permetezőjét? Ne habozzon tovább, kérjen ajánlatot tőlünk! Örömmel ajánljuk figyelmébe ...
Egészséges, száraz és pormentes takarmány a kehess... A Lakkos Kft. örömmel mutatja be legújabb termékét, az olasz Repossi fésűs rendképzőt. Ez a termék kiváló megoldást jelenthet azon lótartók számára, a...
Keresse a megfelelő vetőgépet az őszi munkákra a L... Az általunk forgalmazott Matermacc és Solano Horizonte vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik hagyományos, esetleg minimum till vagy no-...
Keresse a megfelelő vetőgépet az őszi munkákra a L... Az általunk forgalmazott Matermacc és Solano Horizonte vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik hagyományos, esetleg minimum till vagy no-...
Keresse a megfelelő vetőgépet, erőgépet, ekét az ő... Az általunk forgalmazott Matermacc és Solano Horizonte vetőgépek egyaránt megoldást nyújtanak azoknak, akik hagyományos, esetleg minimum till vagy no-...