Különleges felvásárlás: három magyar magántőkealap-kezelő tulajdona lett a Gallicoop Zrt.

3 magyar magántőkealap-kezelő vásárolta meg a Gallicoop Zrt.-t. Ezzel a társaság 100 százalékos részvénycsomagja a Takarék, a Béta és a Status Food Magántőkealap tulajdonába került – közölte Csák Gyula, a Gallicoop Zrt. újonnan megválasztott igazgatósági elnöke. A Gallicoop Zrt. újonnan megválasztott igazgatósága Muzsek Andrást bízta meg a vezérigazgatói teendőkkel, aki korábban többek között a Sága Foods Zrt. vezérigazgatójaként is tevékenykedett.

Muzsek András elmondta, hogy Gallicoop Zrt. hazai piacvezető szerepének megőrzése és a sikeres régiós terjeszkedés érdekében a több mint 100 termelőt érintő integrációt a jövőben is fenn kívánja tartani és tovább szeretné erősíteni. A vállalat a magyar húsipari ágazaton belül egy olyan nagy potenciállal rendelkező társaság, amely megfelelő tőke bevonásával középtávon megkerülhetetlenné válhat a kelet-közép-európai régió élelmiszerpiacán – folytatta.

három magyar magántőkealap-kezelő tulajdona lett a Gallicoop Zrt. - képünk illusztráció, pulykahús nyárson
három magyar magántőkealap-kezelő tulajdona lett a Gallicoop Zrt. – képünk illusztráció, pulykahús nyárson

Komoly szereplő a pulykapiacon

Az idén 30 éves Gallicoop Zrt. a hazai pulykaágazat meghatározó szereplője. A többségi magyar tulajdonú cég megbízható és jó minőségű termékek előállításával vált Magyarország piacvezető pulykatermékeket előállító piaci szereplőjévé. A nyilvánosan elérhető céginformációk alapján a szarvasi székhelyű Gallicoop Pulykafeldolgozó Zrt. árbevétele tavaly 36,56 milliárd forintot tett ki. Az összeg egy évvel korábban meghaladta a 35,01 milliárd forintot. Adózott eredménye 2,01 milliárd forint volt 2019-ben, az azt megelőző évben pedig 1,13 milliárd forint.

Az ország legnagyobb zárt rendszerű pulykahús-termelő integrációjával rendelkező vállalat tevékenysége két fő területből áll:
  • A termelési és értékesítési rendszerbe tartozik a pulykakeltetés és a felhizlalt pulykák feldolgozása, a húskészítmények előállítása, valamint értékesítése.
  • A termelési integráció pedig felöleli a feldolgozásra kerülő pulykák előnevelését, hizlalását, valamint az ehhez szükséges tojástermelést és törzstartást is, amit külső partnerek végeznek.

6 a magyar igazság

A „szántóföldtől az asztalig” működési vertikum jegyében a speciális baromfitakarmány előállításától a pulyka felnevelésén, feldolgozásán és csomagolásán át egészen a végtermék piacra kerüléséig ellenőrzik a munkafolyamat minden lépését. A Gallicoop termékeinek magas minőségét és biztonságát 6 pillér garantálja: magyar tulajdon, magyar munkaerő, magyar alapanyag, magyar szakértelem, magyarországi feldolgozás, magyar takarmány – írják a weboldalukon.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Itthon nem esszük, külföldön nem veszik a madárinf... Ideje számot vetni a 2016-os évről a pulykaágazat szemszögéből is. Az biztosan elmondható, nem volt unalmas évük a tenyésztőknek. Madárinfluenza, csök...
56 év alatt megduplázódott a pulykák nagysága Az Egyesült Államokban a függetlenség napja után a hálaadás a legnagyobb, sajátosan amerikai ünnep. A hagyományok szerint az őszi betakarítások után h...
A magyar helyett jobban megy a lengyel pulykahús Belföldön valamivel javult a helyzet, de külföldön romlott a magyar pulykahús megítélése. Ugyan a magyar felvásárlási árak a német és a lengyel árakho...
Miért pulyka a pulyka? Miért jelenti angolul Törökországot is a pulyka neve? A turkey kifejezést az országra és a baromfira is használják, de India és Amerika is a történet ...
2,3 milliárdos beruházást tervez jövőre a KITE... Erősödik a precíziós gazdálkodás, Szerbiában terjeszkednek, faiskolát alapítottak, és speciális szakműhelyt építenek. A Szabó Leventével, a KITE Zrt. ...
A környezet védelmében különadót vezetnének be a h... A környezetvédelem és az egészséges táplálkozás hívei a dohányzás példájára egyre több országban megadóztatnák a húsfogyasztást. Szerintük ugyanis a h...