Kiderült, hogy a termőföldből nem gyártanak újat

Eladtam a szalmát, jött az aszály,
eladtam a szalmát, jött az aszály,
eladtam a szalmát, jött az aszály…. Eladom a szalmát és jön majd az aszály?

Igen, az aszály jön, mivel a klímaváltozásba az emberiség dekódolta és sokan várják is, hiszen még biztosítást is kötnek rá!

Idén is jött, s katasztrofális a várható búzatermés, pedig igen jó exportpiaci lehetőségek vannak jelenleg, azaz csak lettek volna.

Ha ugyanúgy csinálja mindenki, akkor ez a ciklikusság minden évben ezután is be fog következni, sajnos egyre biztosabban.

A mostani aszály miatt kevesebb lesz a bevétel, ezért minden centi szalmát el kell adni valamilyen erőműbe elégettetni, hogy legyen egy kis zsebpénz, júdáspénz. Sajnos, sokan gondolkoznak még mindig így, főleg a szalmát minden évben eladók.

A termés- és jövedelembiztonság alapjait dobják így ki az ablakon!

VAN MEGOLDÁS!

KELL EGY DÖNTÉS!

MOST!

Mivel a termőtalajból nem gyártanak újat, ezért azt folyamatosan fel kell újítani, karban kell tartani mindenkinek, ahogy a gondos és precíz gazda szokta. Az idén nyáron el kell kezdeni – ahol még nem tették – a termőtalajokba való beruházást, hogy az értéke – nem az ára – folyamatosan lépésről-lépésre, évről-évre, növényről-növényre növekedjen.

Mindezt a termőtalajok szervesanyag-tartalmának tudatos növelésével, előre megfontolt szándékkal elkövetve, önös és a termőtalaj érdekeit hajszolva kell elérni. A szármaradványok irányított, hatékony elbontatásával (Cell®), majd az így feltárt tápanyagok hatékony és szintén irányított (BactoFil®) beépítésével érhető el.

Ha így megújítja, s növeli talajának szervesanyag-tartalmát, akkor

  • javul a vízháztartása, évről évre csökkentheti az aszálykárt
  • javul a kationcserélő képessége, ami a műtrágyák egyre jobb hasznosulását okozza
  • javul a szerkezete
  • csökken a vonóerőigény, csökken a gázolajfelhasználás minden hektáron
  • növekszik a termésbiztonság,
  • csökkenthető jelentősen a műtrágyafelhasználás

Csak egy DÖNTÉS kell MOST és egy 5 + 5 éves szerződés a termőtalajával!

További információért kattintson ide!

Daoda Zoltán
szakmai igazgató
AGRO.bio Hungary Kft.

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Újabb magyar innováció az élelmiszerbiztonság növe... Minden gazda számára fontos, hogy a mezőgazdaságban olyan termékeket használhasson, amiknek a valódisága garantált. Az AGRO.bio Hungary Kft. március k...
Második alkalommal adták át a fenntartható mezőgaz... Idén másodszorra ítélték oda az AGRO.bio Hungary Kft. által tavaly alapított „Márton József Díj a Fenntartható Magyar Mezőgazdaság Szolgálatáért” elne...
Már csak 4 napig jelentkezhet városi kertésznek!... Azon 18 és 40 év közötti városban élő emberek jelentkezhetnek a programra, akik rendelkeznek legalább 7 négyzetméternyi területtel, amin zöldséget sze...
A szerves anyag és a talajegészség kapcsolata Amikor kezünkbe veszünk egy talajvizsgálati eredményt, a pH után gyakran az NPK és mikroelem-ellátottságra ugrunk. Van ott azonban még egy szám, amely...
Szerves tápanyag az őszi búzának – a kukorica tarl... Kevesen számolnak utána, de a hazánkban több mint egymillió hektáron termesztett kukorica betakarítását követően akár 12-14 t/ha növényi maradvány is ...
Közel a megoldás a legszárazabb magyar talajok víz... Magyarországi, homokhátsági homoktalajok víztartalmának megőrzésére kidolgozott Komplex Talajkezelési Technológia segíthet az aszály okozta problémák...