Tovább növekszik a Csányi-birodalom

Kétmilliárd forintos kutatás-fejlesztési projektet valósít meg a Csányi Sándor OTP elnök-vezérigazgató tulajdonában lévő szegedi Sole-Mizo Zrt. A tejipari cég 783,26 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Ezt gépekre és berendezésekre költik majd el.

A tejipari cég új termékcsaládja védeni fogja az egészséget

A Sole-Mizo egészségvédő, betegségmegelőző tulajdonságokkal rendelkező termékcsaládot fejleszt – közölte a Magyar Távirati Irodával a társaság az Agrárszektor oldal szerint. Az új termékeket kivitelre is szánják, és az exportárbevétel növekedését várják tőle. Az új készítmények között lesz például megnövelt szavatossági idejű, speciális sajt, savófehérje-koncentrátum por, csökkentett fehérjetartalmú savópor, vajkrém, valamint többféle fermentált termék is.

A Csányi Sándor tulajdonában lévő tejipari cég 2 milliárdos fejlesztésbe fog
A Csányi Sándor tulajdonában lévő tejipari cég 2 milliárdos fejlesztésbe fog
Három helyszínen fejlesztenek

A kétmilliárdos fejlesztést 783,26 milliós támogatással valósítják majd meg. A projekt három helyszínen, a Sole-Mizo Zrt. bácsbokodi, csornai és szegedi üzemében valósul meg. A beruházás keretében a kutatás-fejlesztéshez szükséges gépeket, berendezéseket szereznek be a három üzemhez. A fejlesztés a tervek szerint 2018 november végéig elkészül. A projekt révén a vállalat tíz K+F munkahelyet hoz létre.

A Csányi Sándor tulajdonában lévő Bonafarm Csoport tagjaként működő Sole-Mizo Zrt. árbevétele 2016-ban 53 milliárd forint volt, 2017-ben pedig az előzetes adatok szerint pedig elérte a 66 milliárd forintot. Az idén 73 milliárd forintos forgalmat terveznek a cégnél.

Miből lett a Sole-Mizo?

A szegedi telephelyű Sole-Mizo Zrt. két nagy múltú vállalat – a Sole Hungária Rt. és az Új-MiZo Rt. – 2006. január 3-án bejegyzett egyesülésével jött létre és vált Magyarország piacvezető tejipari vállalatává. Alkalmazottaik száma meghaladja az 1000 főt. A két cég egyesítésével megalakult Sole-Mizo Zrt. tejalapú élelmiszerek előállításával foglalkozik, melyeket a hazai, a közép-és kelet-európai és a közel-kelet piacokon értékesít.

Szegeden a friss termékek, poharas és desszert termékek, túró, kávétejszín, UHT-termékek, valamint az ömlesztett sajtok gyártása történik. Bácsbokodon van a gouda, az edami, a trappista, a krémfehérsajt, a mozzarella, az Anikó natúr- és füstölt sajtok illetve az ömlesztett sajtok előállítása. A csornai üzem vaj, sűrített tej, különféle ízesítésű vajkrémek, valamint ipari felhasználású fehérjekoncentrátum gyártására szakosodott.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Együttműködés a K&H és a Tej Terméktanács köz... Együttműködési megállapodást írt alá a K&H Bank Zrt. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács; az újabb három évre szóló szerződés értelmében...
Tejágazati szereplők, közeleg a határidő! Már csak a héten lehet kérelmeket benyújtani az EMVA tejágazat szerkezetátalakítását kísérő állatjóléti támogatás kapcsán. A kérelem a kötelezettségát...
Ezúttal a tejágazat a vizsgálatok célkeresztjében... Tejágazati célellenőrzést rendelt el az országos főállatorvos május 6-ától a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanácstól érkező bejelentések alapján. ...
Napirenden Brüsszelben a tejágazat helyzete A Mezőgazdasági és Halászati Tanács 2015. július 13-i, brüsszeli ülésén a Visegrádi Négyek, Szlovéniával, Romániával és Bulgáriával kiegészülve kérték...
Kétségbeejtő helyzetben a tejtermelők A tejpiaci helyzet továbbra is több, mint kedvezőtlen. Enyhítésére azonnali kormányzati és uniós döntéseket sürgetnek a termelésben érintett szakmai s...
Továbbra is bajban a hazai tejtermelők A magyar termelők az önköltségi ár alatt, literenként 75 forintért adják el a tejet a feldolgozóknak - mondta Harcz Zoltán, a Tej Szakmaközi Szervezet...