Jövőálló technológiával könnyebb tervezni

Szántsak továbbra is, vagy hagyjam el teljesen a talajforgatást? Készítsek fekete talajt, vagy csak sekély tarlóhántást végezzek? A gyomirtó szereken, vagy a mechanikus gyomirtáson legyen a hangsúly? Kell a porhanyós magágy, vagy min-till, no-till irányban gondolkodjak? Számos dilemma, és még rengeteg hasonlót sorolhatnánk.

Fontos, hogy ne a megszokás és ne is a divat, hanem az okszerűség, valamint a talaj és a növény szükségletei határozzák meg, hogyan műveljük földjeinket. Az évente változó, hol extrém száraz, hol túl csapadékos időjárás, a talajélet romló minősége, a talajerózió veszélye mind-mind azt súgják, hogy a ma még szokatlannak tűnő módszereknek is helye van gazdálkodásunkban. Emellett nagyon valószínű, hogy a jövőben bajosan lehet majd egy-egy módszer mellett kitartani: nagyfokú rugalmasságra, alkalmazkodóképességre lesz szüksége a gazdálkodóknak. Némely években a növénynek mindent megadva, a hozam maximalizálásával, máskor éppen a költségek visszafogásával lehet nagyobb profitot elérni.

A finn Multiva ezt felismerve fejleszti termékeit annak érdekében, hogy ne csak egy szűk alkalmazási területen állják meg helyüket, hanem igazi mindenesként szolgálhassák meg árukat.

Multiva Avaran

A kombinátor koncepcióját tovább gondolva született meg a TopLine majd az Avaran gépcsalád, melyeknek tagjai sokkal többre képesek a hagyományos magágykészítőknél. A hosszú gépvázak 8, vagy 9 kapagerendellyel, magasabb felépítéssel, nagy átömlő-képességgel biztosítják a zavartalan munkát minden területen. A kínálatban szereplő munkagépek nemcsak magágykészítésre, de sekély tarlóhántásra, tarlóápolásra, illetve szántott vagy mélylazított talaj egymenetes elművelésére is kiválóan alkalmasak. A versenytársakhoz képest egyenletesebb magágy, a rövidtárcsákhoz képest precízebb sekély munkavégzés, a hagyományos kombinátorokhoz és kompaktorokhoz képest jobb tolerancia a növényi maradványokkal szemben, különösen nyers körülmények között – csak néhány a Multiva kombinátorok előnyei közül.

Multiva Forte FX300

A vetőgépek képezik a gyártó másik hangsúlyos fejlesztési irányát. A vetőgép legyen képes kompromisszummentes no-till vetésre, de úgy, hogy a hagyományosan művelt talajokon se jöjjön zavarba. Erre a dilemmára a Multiva Forte FX gabonavetőgép a válasz, ami a piac legmegbízhatóbb, sokoldalú és pontos vetési technológiáját képviseli. Az egyedi FX csoroszlya a legjobb agronómiai eredményt biztosítja, ami felhasználóbarát, gondozásmentes kialakítással párosul.

A Forte vetőgépek az 50-250 kg között, hidraulikusan állítható csoroszlyanyomásnak köszönhetően közvetlenül a tarlóba, takarónövénybe is képesek vetni, talajművelő eszközök használata nélkül. A pontos magelhelyezést a csoroszlyák egyedi mélységhatároló-lezáró kereke biztosítja, a vetésmélység így független a szállítókerekektől, minden csoroszlya egyedileg követi le a talajfelszínt. A vetőmag és a műtrágya optimális elhelyezése biztosítják az erőteljes csírázást és jó alapot nyújtanak a növények fejlődéséhez. A Multiva vetési technológia használatával rugalmasan tudunk alkalmazkodni a változó körülményekhez, bárhogy is alakuljon gazdálkodásunk az elkövetkező évek során.

Multiva TopLine Super XL

A Multiva őszi-téli akciójának keretében most 18%-kal alacsonyabb áron vásárolhatók meg a gyártó munkagépei. Az akció nemcsak előrendelésekre, hanem idei átadással, a készleten lévő gépekre is érvényes. Az év vége közeledtével természetesen a lehetőségek napról-napra változnak, így érdemes minél előbb érdeklődni az értékesítőknél.

A Multiva gépek importőre és a teljes modellpaletta forgalmazója a gyártó leányvállalata, a Multiva Magyarország Kft.
Kollégáink tisztelettel várják hívását:

Közép- és Kelet-Magyarország:
Mező Sándor | 06 30 929 5293 | mezo.sandor@multiva.hu

Nyugat-Magyarország:
Sándor Balázs | 06 30 639 0396 | sandor.balazs@multiva.hu
Witzl Tamás | 06 30 638 1079 | witzl.tamas@multiva.hu

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

A legnagyobb kombinátor-választék 18%-kal csökkent... A finn Multiva őszi-téli akciója megkezdődött, aminek keretében 18% kedvezménnyel vásárolhatók meg a gyártó munkagépei. Hagyományosan ez az idősza...
Páratlan magágykészítő kínálat páratlan árakon... A finn Multiva négy különböző felépítésű kombinátorból álló kínálata kétségkívül egyedi jelenség. De vajon van-e létjogosultsága ennyiféle eltérő mod...