Itt az új magyar traktor – ahogy régen is szerettük!

A Renner 5044 az új, magyar innováció 2018. január 1-jén jelenik meg a piacon. Mivel a korszerű elektronikától mentes, így általa egy jelentős piaci rést nyitható meg. Egyszerűen kezelhető, könnyen javítható, strapabíró és egyben költséghatékony kivitelezés, ezáltal növelheti a gazdák elégedettségét.

Dr. Renner Tamás PhD., okleveles gépészmérnök régi álmának megvalósításaként alkotta meg a Renner 5044-et. Visszanyúlt a régi időkhöz, amikor a traktorok turbó és érintőképernyő nélkül működtek, mégis teljesen újat és megbízhatót alkotva.

A legfőbb újdonsága a gyártmánynak, hogy a kapható és saját gyártású alkatrészek ésszerű összeválogatásából készült el a végső termék.

Az új magyar innováció sokak elégedettségét növelheti (Fotó: Totalcar
Az új magyar innováció sokak elégedettségét növelheti (Fotó: Totalcar)

 

Szívódízel, hagyományos adagoló, előírásoknak megfelelő kipufogógáz, négyfokozatú sebességváltó, 50 lóerős motor. Mind-mind olyan elem, amely manapság már nem elterjedt, viszont annál nagyobb harmóniát és megtakarítást eredményez a gazdálkodók számára. A szétaprózott birtokszerkezetek miatt sok gazda korlátokba ütközik, hogy egyes földdarabjaira traktorral bemenjen, a Renner azonban épp ilyen helyekre való.

50 lóerős motorja kevésnek tűnhet, de nagyszerűen kiszolgálja a könnyű talajmunkákat, sorközművelést, vetéseket, valamint alkalmas szállításra és kommunális hulladékok elszállítására is. Renner 5044, melyből az 50 utal a teljesítményre, míg a 44 az összkerékhajtásra. 1800 kilogrammos saját tömegű, mely segíti a traktor vonóerejének átvitelét a talajra (1000 kg az első tengelyterhelés, 800 kg a hátsó).

Két példányt terveznek kialakítani: az egyik nyitott marad, míg a másik fülkét kap. 2018-ban hozzák kereskedelmi forgalomba az igényesen kialakított, modern külsejű, lejtős orrú magyar találmányt, melyet izgalommal várhatunk.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

30 év után újra magyar traktor kerülhet piacra Nem akármilyen hír látott napvilágot néhány nappal ezelőtt. Egy jánoshalmi vállalkozás a régi magyar márka, a Dutra alapjaiból építette meg saját négy...
Új magyar traktor készül Jánoshalma határában... Ismét magyar építésű traktort fejleszt a hazai agrárgépszakma. A Dutra hagyományaira épülő, korszerű, 50-80 lóerős hazai mezőgép már túl van a próbaüz...
Újra lesz magyar traktor, terjedőben a dél-koreai ... Több hírünket olvashatta az elmúlt időszakban a mezőgazdasági gépek kategóriában. Szó volt az új magyar traktorról, adapterekről, a Deutz, a Fendt és ...
Büszkék lehetünk erre az új magyar traktorra Büszkeségre ad okot, hogy egy telített iparági szektorban, a traktorgyártás terén is képesek a magyarok átütő sikereket elérni. 2019-től egy jánoshal...