Intelligens gumiabroncsokat gyártott a Nokian traktorokhoz

A Nokian Tyres az Agritechnica 2019 vásáron Hannoverben tavaly novemberben mutatta be az Intuitu intelligens gumiabroncsait. Most pedig az Intuitu már elérhető lesz kereskedelmi forgalomban is. Az értékesítés egyelőre Finnországból indul. A nehéz gumiabroncsok intelligenssé alakítása hatalmas változást jelent a mindennapi vezetés, valamint a flottakezelés szempontjából. 

Elkészültek a finn Nokian Tyres első intelligens abroncsai. A gyár most megjelent termékeit a mezőgazdasági szegmensben értékesíti, először a helyi farmerek számára lesznek elérhetőek. A gumik mellé kifejlesztett applikációval azonnal láthatóak az abroncs főbb adatai – olvastuk a nokiantyres.com-on.

A Nokian intelligens abroncsokat fejlesztett traktorokhoz (Fotó: https://www.nokiantyres.com)

A finn Nokian Tyres tavaly jelentette be az Intuitu intelligens abroncsai fejlesztését. Közleményük szerint a nehéz gépekre tervezett gumiabroncsok digitális átalakítása hatalmas változást jelent a költségek, a mindennapi munka, valamint a flottakezelés szempontjából.

A minőségi abroncsok nem tartoznak az olcsó kategóriába, éppen ezért nem mindegy, hogy mennyi ideig lehet használni őket. A Nokian Tyres Intuitu segítségével folyamatosan nyomon lehet követni az abroncs állapotát egy okoseszközökre készített alkalmazás segítségével.

Az intelligens gumiabroncsokat az alkalmazás regisztrálja, majd monitorozza a gumiabroncsok helyzetét és nyomását, valamint az összes ilyen abronccsal rendelkező jármű hőmérsékleti adatait. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy gazdaság naprakész maradhat és értesítéseket kaphat a jelenleg használt járműveiről, azaz a legtöbbet hozhatja ki az abroncsokból és a gépekből.

A gumiabroncsok teljesítményének ismerete segít csökkenteni az üzemanyagköltségeket, javítja a munkabiztonságot, valamint nem utolsósorban növeli az abroncsok élettartamát.

Jari Suontausta finn vállalkozó három traktorból álló flottájában használja az Intuitut. Mint elmondta, bármikor könnyen ellenőrizni lehet az állapotukat. A munkaterületeken gyakran futnak bele szögekbe és fémdarabokba. A nyomásvesztést már nagyon korán észre lehet venni az alkalmazással, így a kis sérülést könnyű javítani és nem kell az egész abroncsot selejtezni.

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!