Idén újra Farmer-Expo és Hortico

XXIII. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás több mint két évtizede segíti a gazdálkodókat és a mezőgazdasági ágazat valamennyi szereplőjét a kapcsolatépítésben, üzletkötésben, kapcsolatápolásban. A résztvevők idén is egy helyen juthatnak tudományos, szakmai és üzleti információkhoz.

A Farmer-Expo kiállítás évek óta a leglátogatottabb szakmai kiállítások közé tartozik, a tavalyi évet meghaladó kiállítói érdeklődés mutatkozik 2014-ben is és a korábbi évekhez hasonlóan legalább 30.000 fő látogatót várnak a szervezők. A szakkiállításon megrendezésre kerül a már hagyománnyá vált nemzetközi üzletember találkozó, ahol a meghatározó szerepet játszó hazai vállalatok képviselői is jelen lesznek. A hazai látogatókon kívül mindig nagy számban jönnek külföldről is látogatók, túlnyomórészt a szomszédos országokból.

A legnagyobb létszámban és területen a hazai mezőgazdasági gépgyártók és forgalmazók mutatják be eszközeiket, szolgáltatásaikat, továbbá gyakorlati szántóföldi bemutatót is szerveznek: mind a 4 napon a legújabb erő-és munkagépek teljesítményét nézhetik meg a kiállítás helyszínéhez közeli, 6 hektár nagyságú területen az érdeklődők.

A vásár kitűnő lehetőséget kínál a magyar áruk termelőinek és vásárlóinak találkozására, ahol a helyszíni értékesítésen túl a termékek széles körű megismertetésére is lehetőség nyílik.

Kiemelten fontos szerepet kap a sertés, juh, kecske, ló, szarvasmarha és baromfi állatfajták bemutatása, népszerűsítése. Látványos tenyészállat felvezetés, show bírálat és tenyészállat árverések is évek óta a szakkiállítás legkiemelkedőbb részét képzik.

Emellett gazdag közönségprogramok is színesítik a rendezvényt. Minden nap várják a szakemberek az érdeklődőket az állatpavilonokban tartandó fajtabemutatókra, az állatbemutató téren pedig látványos lovas- valamint magyar népi fogatkultúra performanszokat, ember és lóerők vetélkedőjét és military produkciót láthat a nagyközönség.

A IX. HORTICO Zöldség – Gyümölcs – Kertészeti Szakkiállítás keretein belül a zöldség -, és gyümölcsfeldolgozás gépeivel, öntözéstechnikával és kertészeti eszközökkel találkozhatnak az érdeklődők. Idén a Technikai és technológiai újdonságok a kertészetben címet viselő konferencia előadásaival kívánnak hasznos ismereteket közvetíteni a kertészeti szakma képviselőinek.

A XXIII. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállítás és a IX. HORTICO Zöldség – Gyümölcs – Kertészeti Szakkiállítás 2014.augusztus 17-augusztus 20-ig mindennap 10.00 órától 18 óráig várja a látogatókat!

Farmer Expo – Debrecen
Dátum: 2014.08.17 – 2014.08.20 
Helyszín: Debrecen, Böszörményi u. 138., Debreceni Egyetem Agrártudományi Központ

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Programlehetőségek a Farmer-Expon és a HORTICO-n... A 23. Farmer – Expo Nemzetközi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakkiállításon a résztvevő cégek nem csak eladnak, hanem partnerséget kínálnak. Immár...
Az agráriumban a tudásra van a legnagyobb igény ...fejtette ki az idei Farmer Expo kapcsán Vaszkó László, kiállításigazgató. Ezzel pedig mi is teljes mértékben egyet értünk. Ezért is rendezzük meg s...
Stabilizálódott a dísznövény-ágazat helyzete Stabilizálódott a magyar dísznövény-ágazat helyzete, az ágazat éves árbevétele 120 milliárd forint, s 25 ezer család megélhetését biztosítja - mondta ...