Már 16. alkalommal rendezik meg augusztus 12-14 között a Tarka Marha fesztivált Bonyhádon. A hétvége folyamán számtalan színes és érdekes programmal várják a szervezők az érdeklődőket. A központban továbbra is a gasztronómia áll.
Bonyhádon évről-évre igazi ünnep a Tarka Marha fesztivál, amely egy szakmai konferenciából nőtte ki magát a Völgység legnagyobb gasztrokulturális rendezvényévé. A tavalyi fesztiválon akkora volt az érdeklődés, hogy több, mint egy tonna marhahús fogyott el a 3 nap alatt. A pénteki napon két, egyenként 400 kilós ökröt sütöttek meg, amelyet az utolsó morzsáig elfogyasztottak a vendégek. Szombaton pedig a hagyományos főzőversenyhez használt fel a 150 csapat majdnem 200 kiló bonyhádi vöröstarka szarvasmarha húst.
Az idei rendezvényen is minden korosztályra gondoltak a szervezők. A színpadon többek között Janicsák Veca és Kocsis Tibor szórakoztatja a látogatókat, de a finom falatok sem hiányozhatnak a fesztivál kínálatából. A hétvége során számtalan ételt kóstolhatnak meg a részt vevők, valamint utcabál és tűzijáték is fokozza majd a hangulatot.
A szórakozás mellett némi komolyság és szakmai rész is beférkőzik a hétvége programjai közé. Az eseményt szervező Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatója megjegyezte, idén is érdemes lesz ellátogatni a fórumra, hiszen a szakma képviselői hasznos információkkal, tanácsokkal látják el a gazdákat az ágazatot érintő aktuális kérdésekkel kapcsolatban.
Forrás: teol.hu