Hosszútávú együttműködést írt alá a Vitafort és a Hungrana

A stratégiai megállapodást az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár alkalmával, Hódmezővásárhelyen írta alá Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója és Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója. Az érintettek véleménye alapján ezzel a két cég többéves sikeres együttműködése újabb mérföldkőhöz érkezett. A magyar állattartók takarmányellátása továbbra is meghatározó módon hazai termelésből biztosítható.

Az Agro Napló számolt be róla, hogy Magyarország egyik legnagyobb kukorica-feldolgozója, a Hungrana Kft. és a közép-európai térség egyik meghatározó, a magyar takarmánypiac élenjáró vállalata, a Vitafort Zrt. között évtizedek óta sokrétű, aktív kapcsolat áll fenn. Azon kívül, hogy kereskedelmi ügyleteket szerveznek egymással, több közös projektben is részt vesznek. Kutatás-fejlesztési témákban dolgoznak együtt, termékfejlesztés és együttes médiamegjelenések is szerepelnek a közös programokban. Ennek egyik állomása volt a tavalyi év közepén az az együttműködési megállapodás amelynek értelmében közösen fejleszthetik tovább a GMO-mentes takarmánygyártást, és a Nemzeti Fehérjeprogram elkötelezett támogatójaként részt vesznek a kutatás-fejlesztésben is.

Stratégiai megállapodást írt alá az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár alkalmával, Hódmezővásárhelyen Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója (balra) és Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója - Fotó: Agro Napló
Stratégiai megállapodást írt alá az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár alkalmával, Hódmezővásárhelyen Kulik Zoltán, a Vitafort Zrt. vezérigazgatója (balra) és Reng Zoltán, a Hungrana Kft. vezérigazgatója – Fotó: Agro Napló

Gyártás, innováció, takarmány

Mindkét vállalat vezetői és munkatársai elkötelezettek a legmagasabb szintű magyar minőségi gyártás, valamint az országon átnyúló partnerkapcsolatok iránt. A közös célok, az innovatív gondolkodásmód az alapja a most aláírt 3 évre szóló megállapodásnak, ami a Vitafort Zrt. számára folyamatos, kiszámítható és GMO-mentes alapanyag-ellátást biztosít. A Hungrana Kft. pedig azt a küldetését teljesíti ezzel, hogy a megbízható termelésből előállított takarmány a hazai állattenyésztők számára biztosítja a legkiválóbb minőségű takarmány ellátást – írták.

A két vállalat elkötelezett támogatója a hazai mezőgazdaságnak, elengedhetetlen számukra, hogy minél több hozzáadott értéket teremtsenek a magyar agrárium és az ott dolgozó gazdálkodók számára, valamint a hazánkban megtermelt ipari felhasználású kukorica feldolgozott formában kerüljön a nemzetközi piacokra – írták.

Ezért fontos a megállapodás a két vállalatnak

A megállapodás aláírásával egybekötött sajtótájékoztatón Kulik Zoltán többek között arról beszélt, hogy a Vitafort Zrt. számára az együttműködés a Hungrana Kft.-vel igen fontos. Elmondta, hogy az ország legnagyobb kukoricafeldolgozójával a Vitafort egy évtizede van szoros kapcsolatban. A dabasi központú cég kiemelten kezeli a kutatás-fejlesztést, mivel Magyarország jelentős fehérjeimportra szorul ezen a területen, és közös érdek az alternatív megoldások mielőbbi megtalálása. Ezt pedig csak hosszú távú együttműködéssel lehet elérni. A most aláírt hosszú távú stratégiai szerződés ennek a közös munkának a továbbvitelét biztosítja, vagyis a magyar állattartók takarmányellátása továbbra is meghatározó módon hazai termelésből biztosítható.

Reng Zoltán arról beszélt, hogy a két cég közötti kapcsolat nem új keletű, így a most aláírt, hosszú távú stratégiai megállapodás természetes következménye a közös munkának. Lehetővé teszi, hogy kiszélesítse a két cégnek a magyar állattartók érdekében végzett közös tevékenységi körét, ami a hazai piac biztonságos ellátását hivatott a jövőben is biztosítani. A korábbi cél változatlan: a hazai takarmánygyártás növelése, a hazai alapanyag felhasználásával, az import lehetőség szerinti alacsony szinten tartásával – összegezte a vezérigazgató.

Komoly fejlesztés kezdődött a Vitafort dabasi üzemében
Komoly fejlesztés kezdődött a Vitafort dabasi üzemében

Ezért fontos a magyar mezőgazdaság számára a két cég

A Hungrana Keményítő- és Izocukorgyártó és Forgalmazó Kft. Európa egyik legjelentősebb kukoricafeldolgozó vállalataként több mint 100 éve meghatározó szereplője a magyarországi élelmiszeripari piacnak. A Hungrana Kft. az élelmiszer-, takarmány és egyéb ipari termelés nemzetközi színvonalú termékekkel rendelkező és megbízható szállítója mind az élelmiszeripari, mind a takarmányipari, mind pedig az ipari felhasználóknak. A Szabadegyházán található gyárban készült természetes cukor- és keményítőféleségekkel, alkohol- és takarmány alapanyagokkal nap, mint nap találkozhatnak a fogyasztók, amikor tejtermékeket, péksüteményeket, lekvárokat, üdítő- és szeszesitalokat, valamint háztartási tisztítószereket vásárolnak, vagy akár ezek papírcsomagolását veszik a kezükbe.

„Célunk a növekvő piaci igényeket és vevői elvárásokat mind nagyobb mértékben kielégítő magas színvonalú termékek és szolgáltatások létrehozása, fenntartása és fejlesztése” – fogalmazta meg Reng Zoltán vezérigazgató.

A Vitafort Első Takarmánygyártó és Forgalmazó Zrt. a közép-európai térség meghatározó takarmányozási vállalata. A magyar takarmánypiac élenjáró, innovatív takarmánygyártója és szolgáltatója. Közel 1 millió tonna kész keveréktakarmánnyal egyenértékű terméket állít elő. Ezzel Magyarország takarmányellátásának több mint 25 százalékát koordinálja. Innovatív gyártmányfejlesztéssel, komplex takarmányozási programokkal és szolgáltatásokkal áll az állattartó telepek rendelkezésére a versenyképes és fenntartható állattenyésztésért. Jelentős tapasztalattal és dinamikusan fejlődő export tevékenységével egyaránt jelen van Közép-Kelet-Európában, Ázsiában, Afrikában és Dél-Amerikában is.

A cég idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját és több mint 5 milliárdos beruházási programmal készül a következő évtizedek kihívásaira.

A 40 éves Vitafort jubileumi kisfilmje
Share Button

Kapcsolódó cikkek

A köles termesztése Májusban vetik, egyéves növény, érzékeny a hűvös időjárásra. Elevenítsük fel, hogy milyen növény is a köles, és milyen odafigyelést igényel a termeszt...
A takarmánycirok termesztéséről A kölesről szinte már mindent tudunk Jóvér János, a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa által. Ezúttal a cirokkal kapc...
Rovarokból takarmány? Folyamatosan növekszik a Föld népessége, ezzel párhuzamosan növekszik az élelmiszerek iránti kereslet, különösen a húst, a tejet és a tejtermékeket ke...
A cirokfélék nemesítése és vetőmagtermesztése... Ha olvasta az első részt, már tudhatja, hogy mik a ciroktermesztés sajátosságai, milyen körülmények között érzi jól magát, vagy azt, hogyan viszonyul ...
A szénakészítés művészete A szálas takarmányok (fűfélék) tartósításának legelterjedtebb módja már hosszú évszázadok óta a szárítás. A folyamat során a levágott fűfélék a kaszál...
Fehérjenövény-program Debrecenben Magas termésbiztonságú, gazdaságosan termeszthető és finomításra alkalmas fehérjenövények nemesítése a célja annak a programnak, amelyet csütörtökön i...