Hogyan kössön “tökéletes” növénybiztosítást még akkor is, ha közel a határidő?

Azért van közel a határidő, mert az egységes kérelmek beadási határideje hétfőn volt, ebben jelölnie kellett (volna?) azt, hogy állami támogatást kér a növénybiztosításához. Ha ezt nem tette meg és mégis úgy dönt, hogy kéri a támogatást, június elejéig még javíthatja, bár napi 1% szankcióval. A növénybiztosítását pedig május 31-ig kötheti meg.

De hogyan lesz ebből „tökéletes” növénybiztosítás?

Úgy, hogy nemcsak egy biztosítótól kér ajánlatot.

Magyarországon négy nagy biztosító foglalkozik növénybiztosítással (és néhány kis egyesület is – őket ideírtuk a teljesség kedvéért). Akkor tudja kiválasztani a saját maga számára a legjobbat, ha mindegyiktől ajánlatot kér.

De erre már nincs idő – kivéve, ha nálunk kalkulál. Hiszen, amíg bekéri egyenként az ajánlatokat, eltelik a május.

Hogyan kérjen egyszerre ajánlatot több biztosítótól?

Ezzel szemben mi mind a négy nagy biztosítóval kapcsolatban állunk. 5 perc alatt adunk díjkalkulációt, akár mindegyikhez. Csak annyi dolga van, hogy megadja, milyen növényei vannak, milyen a hozamuk és mennyit ér a termés. Ennyi.

Utána megmutatjuk a díjakat – minden kötelezettség nélkül. Végül felhívjuk és megnézzük, milyen kedvezményeket tudunk még beletenni az ajánlatába.

Megnézzük azt is, hogy az Ön helyzetében, az Ön gazdaságára szabva milyen kockázatokra ajánljuk, hogy kössön biztosítást és milyenekre ne. Nekünk fontos, hogy azért fizessen díjat, amire tényleg szüksége van és ne fizessen azért, amire nincsen.

Három veszéllyel néz szembe, ha nem köt növénybiztosítást

Ha még nincs növénybiztosítása, akkor most fordult rá a célegyenesre: május 31-ig köthet növénybiztosítást. Utána lehet, hogy még hosszabbítanak egyes biztosítók, de erre egyelőre nem lehet alapozni. Ezért lehet, hogy kimarad.

Ha még nincs növénybiztosítása, akkor védtelenül áll a növényeit, a termését és a megélhetését veszélyeztető kockázatok elé.

Ha még nincs növénybiztosítása, a kárenyhítési rendszerből nyújtott kárenyhítést sem tudja teljesen kihasználni: aki nem rendelkezik élő szerződéssel, az csak a kárenyhítési összeg felét kapja meg.

Akár 70% állami támogatás a növénybiztosítása mellé

Ha köt biztosítást, akkor akár 70% állami támogatást kaphat a biztosítás díjához. Azért írtuk azt, hogy akár 70%, mert a választott csomagtól függ, hogy mennyi támogatást kap. Legrosszabb esetben várhatóan 40%-ot, legjobb esetben 70%-ot.

Ez az állami támogatás nem pályázat, hanem jár. Tehát ha az egységes kérelmében bejelöli, hogy kér állami támogatást a biztosítása díjához, biztosan meg fogja kapni.

Nézze meg, mennyibe kerülne és mit szolgáltatna az Ön számára a biztosítás, kalkuláljon díjat magának!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Surmann Árpád Surmann Árpád Okleveles agrármérnök, agrárbiztosítási szakértő, az Első Agrárbiztosítási Portál Kft. alapítója, az első online agrárbiztosí...
Többet veszíthet, mint amennyit spórol egy növényb... Még a jól tájékozott gazdáknak is bonyolult lehet az agrár biztosítások piaca. Hogy érdemes gondolkodni, ha be akarjuk biztosítani a terményünket? A M...
Növénybiztosítás? Online? Igen! Alighanem sokan felteszik ezt a kérdést magukban. Pedig nem ördögtől való, hogy ha egy tevékenység jól leírható számokkal, akkor azt előbb vagy utóbb ...
Ugyanaz a díjtámogatás, csak mégis más? Mindenki izgatottan várja, hogy mikor ölt végre végleges formát idén az a struktúra, ami a növénybiztosítások díjtámogatását hivatott szolgálni. Az ut...
Indul a jégszezon! Bár még nem vagyunk túl a tavaszi fagyveszélyen, máris halhattunk kósza híreket arról, hogy megjelentek az első jégfelhők. Nagy kárt ugyan még nem oko...
Félnek a gazdák, mégsem cselekednek Meglepő és egyben elgondolkodtató számokat tartalmaz az a friss kutatás, amely szerint bár a növénytermesztők 57%-a tart valamilyen növénykár bekövetk...