Hogyan kell okosan szendvicspanelt és trapézlemezt vásárolni?

A szendvicspanelek és acéllemezek egyre népszerűbbek mind a mezőgazdasági és ipari, mind a lakossági megrendelők körében. Ennek oka viszonylag egyszerű: fajlagosan olcsó, könnyen és gyorsan szerelhető elemekről van szó. Harangi Sándort, a Metál-Sheet Kft. cégvezetőjét arra kértük, hogy segítsen eligazodni a termékválasztás buktatói között.

Milyen tendenciák figyelhetők meg a fém épületelemek piacán? Merre tart a világ, milyen újdonságok várhatók a közeljövőben?

Manapság az ipari épületek első számú építőanyaga az acél. Nyugat- és észak-európai trendeket követve, Magyarországon is a legkedveltebb építőelemek közé sorolhatók a szendvicspanelek és acéllemezek, amik mára érzékelhetően jelen van a lakossági felhasználásban is, egyrészt a fajlagosan kedvezőbb ára miatt, másrészt a könnyű és gyors szerelhetősége végett.

Szigorodó szakhatósági előírások miatt folyamatosan naprakésznek kell lenni, hogy a piacon érvényesülhessünk. Véleményem szerint, a lakosság körében, a jövőben egyre kompaktabb, egyszerűbb, kezelhetőbb építőelemekre lesz szükség, amivel mindenki a saját kisebb építkezéseit, felújításait önállóan el tudja készíteni. A mezőgazdasági és ipari jellegű beruházások esetén egyre egyedibb, exkluzívabb, jobb műszaki paraméterekkel ellátott épületekre lesz igény, megfizethető áron.

Harangi Sándort, a Metál-Sheet Kft. cégvezetője

Hogyan kell profin trapézlemezt vásárolni, azaz milyen kérdésköröket kell átgondolni, hogy a vevő a számára leginkább megfelelő trapézlemezt kiválaszthassa?

A tájékozódás nagyon fontos. A lemeztermékek praktikus és esztétikus építőanyagok, de érdemes tudni, mit ír elő a tervező, a szakhatóság vagy a települések helyi építési szabályzata. Szintén fontos, hogy a terméket hová akarom beépíteni és mihez, valamint milyen távolságra rögzítem. Érdemes azt is felmérni a vásárlás előtt, hogy a lefedendő területnek milyen méretei vannak.

Minden vásárlótól azt kérem, hogy válasszon olyan gyártót, aki leinformálható és stabil szereplője a piacnak. Váratlan kellemetlenségeket szülhet, ha pótolni kell az építőanyagot, de nincs mivel vagy későn érkezik a segítség. Fontos az ár, manapság egyre fontosabb. Az árat jellemzően az alapanyag vastagsága határoz meg, így lényeges, hogy a megrendelő igényire tegyünk ajánlatot. Kerítés készítésére elég a vékonyabb, ennél fogva olcsóbb trapézlemez, de tetőre elengedhetetlen a vastagabb.

Szerencsére a Metál-Sheet Kft. büszkén kijelentheti, hogy egy telephelyen a legnagyobb választékban gyárt trapézlemezeket, cserepes lemezeket teherhordó trapézlemezeket, Z-C szelemeneket, elhajlított elemeket, PIR habos, PUR habos és ásványgyapotos szendvicspaneleket. Ekkora választékkal egyedülállóak vagyunk a piacon. Kényelmesen ki tudjuk szolgálni rövid gyártási határidővel a több 10 ezer m2-es igényeket is.

Mezőgazdasági tároló fedése trapézlemezzel
Mezőgazdasági tároló fedése trapézlemezzel

És mi a helyzet a szendvicspanelekkel? Mi alapján választhatunk a különböző panelek között?

Itt is jelentős különbség van a lakossági ügyfelek egyszerűbb igényei és a nagyobb beruházások komolyabb, olykor előírásokkal harmonizálni szükséges elvárásai között.

Az épületek tervezése során nem szendvicspaneleket választ a tervező, hanem az épület sajátosságait figyelembe véve, szakági követelményeket támaszt az építőanyagok felé, úgymint hőtechnika, tűzállóság, szilárdsági tulajdonságok és a kettő ötvözete, a rendszer szintű tanúsítványok. Ezek ismeretében tudunk ajánlatot adni, hogy mi a megfelelő választás az ügyfélnek, ami megfelelő műszaki tartalommal rendelkezik.

Szendvicspanelből épülő gazdasági épület
Szendvicspanelből épülő gazdasági épület

Ehhez képest milyen hibákat követnek el a vásárlók a vásárlás előtt?

Igyekszünk a vevőket helyes irányba terelni, hogy ne kövessenek el kardinális hibákat. Leginkább szendvicspanel értékesítés során ajánljuk az ügyfeleknek, hogy ha tehetik, vásároljanak egy-egy paneltáblával többet, mint amire szükség van. Tapasztalatból mondom, hogy nagyon gyakran történik olyan baleset a kivitelezés során, amikor jó szolgálatot tesz egy tartalék.

Általános hiba, hogy a vásárlók telefonon, sietve akarnak rendeléseket leadni. Mi ragaszkodunk az írásos vagy személyes formához, amivel ellenőrizhetővé válunk a vevő és a rendelés szemszögéből is.

Ezzel kivédhetőek az elhallásból, félreértésből fakadó problémák, téves gyártások.

Esetenként meg kell győzni az ügyfeleinket, hogy nincs annál hitelesebb adat, mint amit a helyszínen, mérések alapján kapnak. Kézzel rajzolt skiccekről, tervekről ugyan lehet, de semmi esetre sem biztonságos megrendeléseket készíteni. Sokkal pontosabb adatokból tudunk dolgozni, ha azokat felmérések útján, szakemberek segítségével adják meg.

További sarkalatos hiba, amit a vevők elkövetnek, hogy „későn” rendelik meg a szükséges anyagokat. A gyártásnak is van egy átfutási ideje, mivel a Metal-Sheet Kft.-nél egyedi gyártás történik, a megrendelő igényeihez igazodva.

Szendvicspanel gyártás a Metal Sheet Kft. debreceni telephelyén
Szendvicspanel gyártás a Metal Sheet Kft. debreceni telephelyén

Úgy tudjuk a gyártás mellett tanácsadással is foglalkoznak. Milyen területen van szükségük segítségre leginkább az ügyfeleiknek?

Vásárlóink összetétele nagyon változatos, éppen a széles termékválasztékunknak köszönhetően. A nagy gyakorlattal, tapasztalattal rendelkező szakemberek, kivitelezők igényeikre is készek vagyunk gyors megoldást, javaslatot tenni és gyakran a lakossági ügyfelekkel fejet összedugva találjuk ki közösen az elképzeléseik megvalósításának változatait. Az elmúlt több mint 15 éves tapasztalat egy nagyon rutinos értékesítői és gyártói gárdát kovácsolt össze, ennek köszönhetően minden igényt kielégítő szolgáltatással állunk az érdeklődőink rendelkezésére.

Általánosan elmondható, hogy vevőink céllal és elképzeléssel érkeznek hozzánk. A feladatunk az, hogy az elképzelésekhez lehetőségeket társítsunk, amiből a vevő megtalálja a számára megfelelő alapanyagot.

Keresse bizalommal szaktanácsadó kollégáinkat, bármilyen felmerülő kérdés esetén.

Metál-Sheet Kft. – www.metal-sheet.hu
4002 Debrecen, Csereerdő u. 10.
+36 30 646 7847 | +36 30 903 6738 | +36 30 857 0477
ertekesites@metal-sheet.hu | lemez@metal-sheet.hu | projekt@metal-sheet.hu

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Szendvicspanel vagy trapézlemez jobb tetőfedésre?... A trapézlemez a horganyzott acél és az időjárásálló poliészter szín bevonat előnyeit ötvözi. Kialakítását úgy tervezték, hogy a hosszirányú bordák ell...
PIR vagy EPS szendvicspanel? A Metál-Sheet Kft-nél 2010 óta gyártjuk a polisztirolos és 2013. óta a PIR habos szendvicspaneleket, így van elég tapasztalatunk abban, hogy miben kül...
Tudja mit jelent a szendvicspanel tűzállósági hatá... Az új OTSZ (Országos Tűzvédelmi Szabályzat) fogalomtárában megtalálható egy rövid definíció: „Tűzállósági határérték: a vonatkozó műszaki követelmény...
Tudja mi a különbség az egyes teherhordó szerkezet... Az épületek teherhordó szerkezetei, más néven tartó szerkezetei, több szempont szerint csoportokra bonthatók, anyagát, épületen belüli funkcióját, vag...
Őszi akció trapézlemezre A Metál-Sheet Kft. akciót indít szeptemberben a 40mm profilmagasságú, tetőlemeznek gyártott trapézlemezére. A színes, magas horganyréteggel ellátott e...
Fémből fakerítés A lemezgyártás egyik újítása a PRINTECH festésű lemez, ami a poliészter bevonatra nyomtatott mintát jelenti. Ennek köszönhetően olyan felületet lehet ...