Hardi Ranger – a legfontosabb jellemzők

A RANGER-t a kiforrott és megbízható vontatott permetezőgép iránti igények kielégítésére terveztük.

Ennek a célnak az elérését a piaci bevezetés óta a világ minden részén tapasztalt sikerek bizonyítják, még a használtpiacon is egy igazán keresett permetezőgépről beszélhetünk. Az intelligens tartály- és vázszerkezet-kialakítás megfelelő stabilitást és szilárdságot biztosít, mind a közúton, mind a szántóföldön egyaránt. Az egyedi részegységek a legjobb teljesítményt nyújtják, és maximális tartósságot biztosítanak. Az EAGLE szórókeret egyszerű, de strapabíró kialakításának hála a permetezőgéppel teljes mértékben összhangban dolgozik.

Nézzük hát, mik is a HARDI RANGER legfontosabb jellemzői!

A kormányzási rendszer alapját, a SelfSteer rendszer jelenti, amely a traktor 3-pont függesztőrendszeréhez csatlakozik mechanikusan, amely nem igényel beavatkozást a gépkezelő részéről a permetezés során.

A SelfSteer felszerelhető lejtéskorrekció funkcióval is. Ez segíti a rendszert abban, hogy a permetezőgépet a traktor nyomvonalában tudja tartani lejtőn, a dűlők mentén haladva is. Permetezőnk a HC 5500 típusú HARDI-kezelőegységgel felszerelve a korszerű gazdálkodási eszközök alapja.

A vezérlőegységnek hála, a kezelő folyamatosan tájékozódhat a kijuttatási művelet állapotáról, és figyelmeztetést kap, ha az alapvető fontosságú paraméterek (nyomás, menetsebesség, stb.) nem megfelelőek. Ez a vezérlőegység precíziós gazdálkodásra is alkalmas, és bármilyen külső szakaszoló egységhez és GPS vevőhöz csatlakoztatható, így érve el az automatikus szakaszvezérlést.

Az AutoSectionControl (ASC), azaz automatikus szakaszvezérlés egy teljesen automatikus rendszer, amely szükség szerint nyitja és zárja az egyes keretszakaszokat. Amikor már korábban kezelt terület felett halad el a keret, mint például a forgón, ék alakban szűkülő táblaszakaszon, vagy fák és egyéb akadályok körül, az ASC vezérli az érintett keretszakaszokat, tehát az automatikusan lezár és nem kerül lepermetezésre.

A feltöltés vagy a tisztítás során a permetezőgép működtetéséhez szükséges minden elsődleges funkció vezérlése a központi elhelyezésű elosztórendszer segítségével történik.

A színkóddal ellátott karok logikus elrendezése és a jól látható, színkódolt ikonok nagyon egyszerűen átláthatóvá és kezelhetővé teszik a rendszert. Ez nagymértékben csökkenti a permetezőgép indításához és kiszolgálásához szükséges időt, és csökkenti a kezelői hiba valószínűségét.

A HARDI RANGER permetezőinken is alapfelszereltségben megtalálható a TurboFiller vegyszerbekeverő egység, amely nagy mennyiségű por állagú és folyékony növényvédőszer kezelésére lett kifejlesztve.

A nagy kapacitása a tartály alján lévő keverőtárcsa által kevert víz örvénylő hatásával kombinált erős vákuumnak köszönhető. A vegyszerbekeverő nagy nyomású folyadék segítségével kelt erős örvénylést a tartályban. Ennek az erős keverőhatásnak köszönhető, hogy bármilyen por állagú, vagy folyékony halmazállapotú vegyszer bekeverése még azelőtt megtörténik, hogy a permetlé tartályba kerülne.

A RANGER permetezőgépek szíve, a Hardi 364-es Membránszivattyú, ami a nagyobb méretű vontatott permetezőgépek által támasztott követelményeknek való megfelelés és a hosszabb élettartam érdekében lett kifejlesztve. A nyomásesés mérséklését a membrán feletti áramlás javításával sikerült elérni.

A 364-es szivattyú fő jellemzői:

•           Önfeltöltő
•           Károsodás nélkül járatható szárazon is
•           Könnyen szervizelhető
•           Külső kenéssel ellátott forgattyúház

Ezek a HARDI RANGER legfontosabb technikai jellemzői, ezen felül, aki most rendel RANGER permetezőgépet, ő már egy új megjelenésű gépet fog kapni, természetesen a megszokott kiváló HARDI minőségben.

A kiváló megoldásokat tartalmazó kompakt permetezőnk nem hazudtolja meg magát és kitűnő választása lehet bármelyik kisgazdálkodónak. Keresse fel most hivatalos Hardi forgalmazókat a személyre szabott ajánlatokért! Legyen Ön is HARDI RANGER tulajdonos!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Védekezésre nem alkalmazható növényvédőszerek... Időszerűek a növény védőszeres kezelések, azonban nem minden szer engedélyezett. Sok  szer kárt okozhat a méh állományban és más populációkban is. Az...
MÁRTON JÓZSEF DÍJ a Fenntartható Magyar Mezőgazda... Mindig örülünk, ha a mezőgazdaságban olyan önálló kezdeményezések jönnek létre, amelyek a jobb életet, a kiszámítható fejlődést támogatják. Különösen ...
Július 1-től bírságot ér a parlagfű! A parlagfű nagyon sok ember életét keseríti meg, emellett nem kis terhet ró az egészségügyre sem. Évek óta szervezett keretek között igyekeznek vissza...
GMO: Áldás vagy csapás? Kb. 2 hete adtunk hírt azokról a szerencsétlen indiai eseményekről, tragédiákról melyek hátterében a GMO ( genetikailag módosított növények) ipari alk...
Növény-egészségügyi vizsgálatok támogatása Az egyes növény-egészségügyi vizsgálatok vissza nem térítendő támogatása június 24-től csak az új formanyomtatványon igényelhető. A „Kifizetési kérel...
Védje meg kukoricáját, paprikáját! Támad a tőzeglégy, a tőzegszúnyog és a gyökértetű. A kukoricában megjelent a gyökértetű. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) azt javasolja, hogy az ...