Gót kakas, vagy szénné égett tyúk?

Nem, nem égett oda, sem szénné, és nem is műtyúkról van szó. Egyszerűen, csak ilyen fajta. Nemcsak a tolla, és a taraja fekete, de az egész állat, a bőre is sötét színű. A fajtát úgy hívják: Ayam Cemani. Bizonyára meglepődne Ön is, ha a nagymamája egy ilyet tálalna fel petrezselymes krumplival és egy jó kis házi csalamádéval!

A fajta igazi különlegesség, ami az árán is meglátszik, 2500 dollár. Mi még nem találkoztunk ilyesmivel magyar boltokban. Ha Ön már igen, írja meg, hogy hol lehet kipróbálni, kíváncsiak vagyunk rá mi is. Kedves gazdaasszonyok, ha már főztetek is Ayam-ot, írjátok meg, hogy fogadta a család!

Egy kis videó egy Ayam Cemani kakasról:

És néhány kép a kontrasztért:

Fotók: subba.blog.hu

Share Button

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

Hogy elsőként értesüljön fontos agrárhírekről, támogatásokról, rendeletekről!

Kapcsolódó cikkek

Fejünkre nőnek a baromfik? 1960 óta az étkezési célra tenyésztett pulyka a kétszeresére, a tyúk pedig majdnem az ötszörösére nőtt. Bár kevesebb pulykát fogyasztanak a világon, m...
4 ok, amiért sikeres a magyar baromfiipar 55 évvel ezelőtt kezdődött el a hazai baromfitenyésztés fejlesztése, és azóta is töretlen a sikere. A baromfihús (kifejezetten a csirkéé) fogyasztása ...
Baromfi kisokos Mit eszik a baromfi? Hogy neveljem fel helyesen a tyúkokat, libákat, pulykákat, kacsákat? Hogyan lesz szép sárga bőrszíne a csirkének? Mitől tehetem m...
Hazai értékesítési és export lehetőségek a baromfi... Az elmúlt évek során a hazai húsfogyasztáson belül - mennyiségét tekintve - viszonylag növekedett a baromfihús szerepe. Az 1980-as évek második felétő...
Jó hír a baromfihúst kedvelőknek Jól alakul a baromfihús piaca, köszönhetően a magas sertés- és marhahús áraknak. Az alacsony takarmányozási költség és a magas kereslet hatására továb...
Hogyan alakul a baromfi világpiaca? Brazíliában fokozatosan bővül a baromfihús-kínálat, miközben az export némiképp gyengül. A Dél-afrikai Köztársaságban importkorlátozások vannak érvény...