Ezeken dolgoztunk 2015-ben – összefoglaló

Már tavaly év végén előkészültünk a 2015-ös évre, hogy kellőképp tudjuk segíteni az agrártársadalom munkáját, a kereskedést, üzletkötést és fejlődést. Idén is azért dolgoztunk, hogy bővítsük a gazdák internetes ismereteit, és elterjesszük az online marketing tudást.

Rendezvényeink

2014 év végén már elkezdődött a jelentkezés a Magro.hu első webkonferenciájára, amin mindössze Internet és számítógép segítségével részt vehettek az érdeklődők. Januárban az online marketingről, internetes agrárkereskedelemről és egy egyszerű weblap készítéséről hallhattak a résztvevők. Márciusban elsőként mutattunk be egy új, agrárszereplők biztosításkötését segítő honlapot, illetve kiveséztük a fiatal gazda pályázatot. Novemberben, az eredetileg egy alkalmasra tervezett Agrár Akadémia Webkonferenciát meg kellett ismételnünk a nagy érdeklődés miatt, amikor is az AKG és ökológiai támogatásokról adott elő az MVH és a Biokontroll szakértője.

2015-ben 3 alkalommal is nagysikerű webkonferenciát tartottunk.
2015-ben 3 alkalommal is nagysikerű webkonferenciát tartottunk.

 

Második alkalommal rendeztük meg a Gazdag Gazda Konferenciasorozatot, idén a klímaváltozás mezőgazdaságra gyakorolt hatását karoltuk fel. A nyitó, budapesti eseményt Dr. Gyuricza Csaba, MTA doktor, az MVH elnöke nyitotta meg, aki ismertette a téma fontosságát és aktualitását. Olyan partnerek csatlakoztak az ügyhöz, mint az AGRO.bio, a Fertilia, a K&H Bank, Pioneer vagy a Szegedi Gabonakutató. Előadtak neves egyetemi szakemberek, a Nébih és az újonnan alakult Herman Ottó Intézet. A visszajelzések alapján örömmel töltött el minket, hogy a résztvevők nagyra értékelték a konferenciasorozat magas szakmai színvonalát, ami nem csak a mi munkánkat igazolja, de dícséri az előadókat is. Az AGRO.bionak, a Borealis L.A.T.-nak, a Fertiliának, a Phylazonitnak és a Pro-Feednek köszönhetően pedig értékes ajándékokat tudtunk kisorsolni a résztvevők között.

Nagyszerű érzés volt a hasznos, előremutató tudást átadni a résztvevőknek.
Nagyszerű érzés volt a hasznos, előremutató tudást átadni a résztvevőknek.

 

A Magro szerepe a mezőgazdaságban

Mindössze 1 év alatt nagy népszerűségre tett szert a Magro gabona árinformációs rendszere, az MGX, amiben a kukorica ára, a búza átlagára és a gabonaárak együttes mozgása is nyomon követhető. 2015-ben már többen is használták adatainkat, többek között a Híradó.hu, az Agrárágazat, a Napi Gazdaság és az MTI is. Ügyvezetőinkkel interjút készített a Heti Válasz és az Origo.hu is. Szintén rövid idő alatt lendült be tavaly év végén induló mezőgazdasági gép rovatunk is, amiben azóta szinte állandó jelleggel közel 100 élő ajánlat van használt és új gépekből, eszközökből. Határ pedig a csillagos ég!

A Magro.hu-n már használt és új gépeket is lehet adni-venni, rejtett költségek és sms-díjak nélkül.
A Magro.hu-n már használt és új gépeket is lehet adni-venni, rejtett költségek és sms-díjak nélkül.

 

Még nincs vége

Márciusban megjelent első e-könyvünk, A kukoricatermesztés fortélyai címmel, amelyben hazánk egyik legnépszerűbb szántóföldi növényét mutatjuk be. Összegyűjtöttünk hozzá számos hasznos és praktikus információt, a legfrissebb kutatási eredményeket, hogy kezdőknek és tapasztalt növénytermesztőknek is tudjunk újat mondani.

Új ismeretekkel kibővítettük Gazdag Gazda Tudásanyagunkat, hogy a mai kor követelményeinek megfelelően tisztában legyenek az érdeklődők az internet adta kereskedési lehetőségekkel, online marketinggel.

Létrehoztuk hűségprogramunkat, a Magro Ajánlási Programot, melyben a minket választók járhatnak még jobban, ha ismerőseiknek ajánlják a Magrot. Aki már regisztrált, használhatja is a rendszert, csupán az Adok-veszek menüponton belül kell megadnia ismerősei nevét, email címét, és a meghívás szövegét. A sikeres ajánlások után pedig 1-1 hónap Alap előfizetés jár.

Az év során háromszor is megajándékoztuk ingyenes szakmai hírlevelünkre feliratkozóinkat. Tavasszal műtrágyát, a nyáron környezetvédelmi szakértői felmérést és tudáscsomagot, karácsony előtt pedig értékes könyveket és egy drónt is odaadhattunk a szerencsés nyerteseknek.

Március óta már sokan olvasták el első e-könyvünket!
Március óta már sokan olvasták el első e-könyvünket!

 

És hogy mi várható 2016-ban a Magro háza táján? Sok olyan eseménnyel és fejlesztéssel készülünk, amivel tovább segíthetjük az Ön tevékenységét, hogy sikeresebb és informáltabb legyen jövőre is. Reméljük akkor is velünk tart majd, és figyelemmel kíséri híreinket. Használja a Magro.hu-t, legyen képben a támogatási lehetőségekkel, a terménypiac helyzetével, piaci trendekkel kapcsolatban, és találjon új üzleti partnerekre. Tudja?! Látogasson el a www.magro.hu oldalra. Mi jövőre is itt leszünk, és várjuk!

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Egy évesek lettünk! Nézze meg köszöntő videónkat!... Örömmel és büszkén tudatjuk, hogy egy évesek lettünk! :-) Eseménydús volt ez a 12 hónap. Sokat dolgoztunk a Magro.hu-n azért, hogy Önök egyre jobb sz...
Blog indult… A MHO cikke rólunk Blog indult a gazdák jó kereskedéséhez Magyar Hírlap Online - 2013. június 3., hétfő Hiánypótló mezőgazdasági blogot indított a Magro.hu, az onlin...
Németh István Németh István - Magro.hu szakértő Közgazdász, a Magro.hu online mezőgazdasági piactér egyik alapító-tulajdonosa és ügyvezetője, valamint a James ...
Új lehetőség a termény értékesítésére Az AgroStratéga oldalán jelent meg velünk egy hosszabb interjú a Magro.hu kezdeteiről, teveiről. A cikkből egy egy részletet közreadunk - önreklámként...
Vételi lendület a Magro.hu-n! A világ más tájaihoz hasonlóan, összességében hazánkban is kedvezőek a terméskilátások a gabonák tekintetében. Csak búzából 1 millió tonnával többet a...
Jók a hírek a búzafronton A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal 2013. júniusi adatai szerint a búza betakarítható területe kicsivel meghaladhatja majd az 1 millió hektárt...