Erősebb, ellenállóbb növények Agroleaf Power lombtrágyával

A lombtrágyázás napjainkra szerves része lett a növénytermesztésnek, mert a lombon keresztül kiadott tápanyagok és adalékanyagok fokozzák a növények fejlődését, erősítve őket a negatív abiotikus tényezők ellen (pl. aszály, hideg talaj), valamint ellensúlyozzák a tápelemek hiányát – megelőzik azt. Folyamatos használatukkal olyan egészségi állapot érhető el, melynél a termesztett növények kevésbé lesznek hajlamosak a megbetegedésre, a kórokozók, kártevők támadásának jobban ellenállnak, a már kialakult betegség, illetve kártétel pedig gyorsabban és alacsonyabb költségekkel orvosolható.

Agroleaf Power – növényei meghálálják

Az Agroleaf Power egyedülálló összetételű, prémium minőségű, vízben oldható lombtrágya, amellyel a legtöbb gondot okozó növényi probléma egyszerre megelőzhető vagy orvosolható.

Az Agroleaf Power család különlegessége az M77 kelátcsomag, és a DPI-technológia biztosította tartósan magas fotoszintetikus aktivitás. Rendkívül tiszta hatóanyagai és gyors oldódása kiküszöböli a permetezőfej eltömődésének kockázatát és alkalmas tankkeverékekben való használatra. Az Agroleaf Power legnagyobb előnye, hogy a gyors növényi reakciót követően hosszan tartó hatást biztosít és számos növényvédő szerrel jól keverhető.

Az Agroleaf Power a legjobb választás arra, hogy átsegítsük a növényeket a kritikus fejlődési szakaszokon, csökkentsük a stresszhatást, növeljük a termőképességet, helyreállítsuka tápanyagegyensúlyt és megelőzzük a szemmel nem látható hiánytüneteket. Az ICL lombtrágyapalettáján az Agroleaf Power termékcsalád tagjai segítenek a termelőknek megelőzni, orvosolni a stresszhelyzeteket, vagy hiánytüneteket. Sokszor komoly terméstöbbletet is eredményeznek. Az igen tiszta, jó minőségű hatóanyagok növelik a termékek eredményességét.

Hol és milyen dózisban érdemes most a gyakorlatban használni az Agroleaf Power családot?

A kiegyensúlyozott, Agroleaf Power Total 20-20-20+mikroelem-összetételű lombtrágya zöldítő hatása nemcsak a növény színét teszi szebbé, hanem többszöri használata egészségesebb növényeket is eredményez. Általános használatra ajánlott szántóföldi (repce, gabona, kukorica, napraforgó, szója, stb.) és kertészeti kultúrákhoz, szőlő-gyümölcs ültetvényekhez.

A magas nitrogén tartalmú, Agroleaf Power High N 31-11-11+TE a gabona fehérjetartalmának növeléséhez és nitrogénhiányos helyzetek kezelésére. A téli szárazság és a hűvös idő miatt a búza többszöri kezelése is indokolt, az első nódusz megjelenésétől, a zászlós levél stádiumon át, egészen a virágzásig, 7-10 naponta, hektáronként 5 kg/ha dózisban.

A kalciumtartalmú Agroleaf Power Calcium 11-5-19+9CaO+2,5MgO + mikroelemek összetétele garantálja a termésbiztonságot: hideghajtatásban a hideg talaj és levegő okozta relatív kalciumhiányt vagy a komoly megterhelések során fellépő vashiányt is kezelhetjük, megelőzhetjük vele. A kalciumos összetétel alkalmazása segít feltölteni kalciummal a szőlő- és gyümölcsültetvényeket, hogy a gyümölcsökbe megfelelő mennyiségű kalcium jusson, és megelőzzük a kalciumhiány okozta tüneteket (foltosodás, bogyórepedés).

A magas foszfor tartalmú Agroleaf Power High P 12-52-5+mikroelemek összetétel szabadföldön a frissen kelő kukoricában a hideg talajok okozta relatív foszforhiányát segít orvosolni és/vagy megelőzni.

Burgonyában a kötődés időszakában a többletkötések számát és a burgonya méretét, egyenletes formáját és a gumóhéj színét is kedvezően befolyásolja.

Korai káposztában a foszfor mellett a nitrogén felvételi problémákat is megoldja. Tavasszal a hagymafejek növekedését és egyenletes fejlődését is segíti a magas foszfortartalmú Agroleaf Power.

A szőlő is hamarosan virágzik: a virágzás segítésére és az aszály okozta kötődési problémákra segítség az Agroleaf Power High P összetétel, 5kg/ha dózisban.

A magas káliumtartalmú, Agroleaf Power High K 15-10-31+mikroelemek összetételt káposztaféléknél a fejesedésnél használják a tömörebb, nehezebb fejek elérésére. A gyökérzöldségnél és sárgarépánál a tenyészidőszak második felétől, ahol a káliumfelvétel intenzív, az Agroleaf Power High K 1:2 N/K arányú összetétele kimondottan előnyös hatással bír.

A korai újburgonyafajták lassan szedés elé néznek, ilyenkor a kálium túlsúlyos Agroleaf Power lombtrágya segít a héjszíneződésében, hatására a növény nagyobb súlyú gumókat nevel.

Az Agroleaf Power High K termékek alkalmazása terméskötődésben hajtatott zöldség és bogyósgyümölcs kultúrákban is ajánlott. A gyorsan felvehető kálium elősegíti a termések szénhidrát- és színanyagtartalmának növelését.

A magas magnéziumtartalmú, Agroleaf Power Magnesium 10-5-10+16MgO+32SO3+mikroelemek összetételű lombtrágya a gabonaféléknek ajánlott, mert azok nagy mennyiségben igénylik a magnéziumot, amelynek a talajból való felvétele a kora tavaszi, hűvösebb időszakokban csökken. A szőlő termésminőségénét javítja, a kocsánybénulás megelőzéséhez, a hajtatott zöldségeknél a zöld lombfelület fenntartásához és a jobb cukorképződéshez is javasolt.

Szikes talajtípusokon a magnézium felvétele gátolt, ezért a levélen át való pótlása minden, az ilyen körülmények között termesztett szántóföldi és kertészeti kultúrákban előnyös.

További információ a termékekről kattintson ide!

Részletes szaktanácsért vagy a forgalmazással kapcsolatos kérdések esetén hívja Rácz Gábor növényvédelmi szakmérnököt, az ICL magyarországi képviselőjét a +36304881479 mobiltelefonszámon!

(x)

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Talajképződés, tápanyagtőke A talajképződés évezredei alatt jelentős tápanyagtőke halmozódott fel talajainkban, amiről a szakma a szaksajtóban szemérmesen nagyon keveset beszél. ...
Nitrátérzékenység – Valóban akkora probléma?... Akit érint annak biztosan. Kötelmek, adminisztráció, ellenőrzések. Ezek mind olyan hívószavak, amelyek kevés pozitív érzelmet váltanak ki a gazdatársa...
Lombtrágyázás a gyümölcsösben! Növényeink a tápanyag java részét a gyökéren keresztül veszik fel, így a tápanyag-utánpótlásban a lombtrágyázásnak minimális szerepe van. De akkor mir...
A Liebig elv torzulása a talajban „Liebig igen szemléletesen a fejlődés szintjét egy olyan hordóhoz hasonlította, amelynek dongái különböző magasságúak. E szellemes paradigma igen szem...
A levelek kiáltanak először magnéziumért Sokan tévesen csak 3 makroelemet említenek, ha a növények számára fontos tápanyagokról beszélnek. A nitrogén, a foszfor és a kálium valóban fontos a n...
Ősi módszerrel javíthatjuk fel a talajt a jövőben... Hogyan lehet egy kifosztott, kizsigerelt, gyenge talajból kiváló mezőgazdasági terület? Sehogy – gondolják sokan, mások pedig a töménytelen mennyiségű...