Építse talaját, trágyázzon költséghatékonyan

Nem állja meg a helyét az a kijelentés, hogy a talajaink adottak és megváltoztathatatlanok. A talajépítés időt és szaktudást igénylő folyamat! Az Agrár Akadémia webkonferencia március 10-i előadásai ebben nyújtanak segítséget: a talajépítésről és a költséghatékony tápanyag-utánpótlásról szólnak.

Ha a növénytermesztéshez kapcsolódó kiadásokat rangsorolni kellene, akkor minden bizonnyal a növényvédelem vinné a prímet, majd a vetőmagra és a tápanyag-utánpótlásra költött összegek következnének. De mennyit fordítunk a megtérülés alapjára, azaz a talajunkra? Mindent megteszünk azért, hogy termőképességét megőrizzük és növeljük?

Ha Ön is hasonló problémával küzd, foglalja le helyét még ma!
Ha Ön is hasonló problémával küzd, foglalja le helyét még ma!

 

Mit lehetne másként csinálni annak érdekében, hogy a talaj állapota javuljon?

Hogyan tervezzük meg a tápanyag-utánpótlást?

Milyen problémákat okozhatnak a szármaradványokon áttelelő betegségek?

Mi van akkor, ha túl kevés víz marad a következő kultúrának?

Ezen kérdésekre épül a soron következő Agrár Akadémia webkonferencia, amelyet március 10-én, csütörtökön tartunk, a Magro.hu szervezésében.

Az eseményen a témában elismert cégek szakemberei mutatják be a közismert és a kevésbé ismert tudni- és tennivalókat. Daoda Zoltán (szakmai igazgató, AGRO.bio Hungary Kft.) a tápanyag-gazdálkodásról és utánpótlásról, Diriczi Zsombor (ügyvezető, Démétér Biosystems Bt.) pedig a talajközpontú gazdálkodás klasszikus és új keletű fogásairól beszél.

Konferenciánkon szakértő előadóktól juthatnak fontos és hasznos ismeretekhez. Jelentkezzen a rendezvényre a képre kattintva!
Konferenciánkon szakértő előadóktól juthatnak fontos és hasznos ismeretekhez. Jelentkezzen a rendezvényre a képre kattintva!

 

Az előadások Önnek szólnak:

Ha a csapadékos időszak után állt vagy még mindig áll a víz a földjén és kíváncsi arra, hogy ennek a megelőzésére és kezelésére milyen hosszú távú megoldások léteznek.

Ha származott már kára az aszály, a belvíz vagy a kiszámíthatatlan időjárás miatt és idén ezt szeretné elkerülni.

Ha törte már a fejét a talajvizsgálati eredmény láttán és szeretné tudni, hogy mi rejlik a sorok között.

Ha szeretné megismerni, melyek a leghatékonyabb trágyázási és tápanyag-gazdálkodási megoldások? Megtudná, mik a terület újításai, valamint a nem helyes tápanyag-visszapótlásból eredő baklövések, és azok elkerülési módozatai.

Az eseményt elsősorban tudatosan gazdálkodó termelőknek és szakembereknek szánjuk. A résztvevők értékes ajándékokat is kapnak, amelyeket azonnal felhasználhatnak a termelésben, a kereskedésben.

További információ és online jelentkezés a rendezvény weboldalán: http://www.magro.hu/webkonferencia

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Nyílt napok a bioszén és bio-hulladékok újrahaszno... Ingyenesen látogatható Agrár Szakmai Nyílt Napokra invitálja az érdeklődőket a Terra Humana Kft! A rendezvényen részt vevők a környezetkímélő tápanyag...
Félreértések? Félrevezetések a tápanyag-utánpótlás... Alapvetően jellemző a magyar tápanyag-utánpótlás elmúlt 25 évi gyakorlatára, hogy a felhasznált NPK mennyiségek a rendszerváltás környékén drasztikusa...
Tápanyag utánpótlás elefánttrágyával! Európa nagyobb állatkertjeiben (Prága, Bécs) már régen rájöttek, mekkora üzlet az elefántok ürüléke: a folyamatosan termelődő, tápanyagokban rendkívül...
Mire kell ügyelni hígtrágya kihelyezésekor? A hígtrágyára sokan az állattartás melléktermékeként tekintenek, de főterméknek is nevezhető, hiszen a növénytermesztés számára ez egy értékes anyag. ...
Figyelem! A jelentkezés lezárult! A nagy érdeklődés miatt hamar megteltek az október 29-i webkonferencia helyei. Emiatt a tervezettnél korábban le kellett zárnunk a jelentkezést az old...
AKG és öko támogatás webkonferencia újra! A nagyszámú érdeklődés miatt egy plusz alkalommal megtoldjuk az Agrár Akadémia őszi eseményét. November 12-én is az MVH és a Biokontroll szakértői seg...