Csirkeburger, amelyik hírből sem ismeri a csirkét – KFC

A KFC Malaysia piacra dobta a Zero Chicken Burger nevű, növényekre épülő és teljesen hús nélküli burgerét. A beharangozó ígéretek szerint a megszokott zamatot az „Ezredes titkos receptjének” 11 gyógynövényből és fűszerből álló együttese hivatott biztosítani, csirkehús azonban egyáltalán nem kerül az ínycsiklandó szendvicsbe.

A gyorsétterem-lánc szerint ez most egy korlátozott ajánlat „… kielégítendő a malajziaiak egyre növekvő étvágyát az általuk kedvelt ételek újszerű, változatos összetétele és lehetőségei iránt.”

A Zero Chicken Burger növényi alapú és hús nélküli hamburger, amely ízre a csirkére emlékeztet, de hús nincs benne.
A Zero Chicken Burger növényi alapú és hús nélküli hamburger, amely ízre a csirkére emlékeztet, de hús nincs benne (Fotó: Pixabay)

Halal tanúsítású pogácsa

A csirke nélküli csirkeburger egy Quorn nevű húspótló márkával együttműködve készült, és halal tanúsítású húsmentes pogácsa az alapja, amely a KFC Malaysia szerint magas fehérjetartalmú, magas rosttartalmú, alacsony telített zsírtartalmú, koleszterint pedig nem tartalmaz.

A húsmentes pogácsát a KFC 11 gyógynövényből és fűszerből álló titkos receptjével készült szósszal bevonják és megsütik, tetejére szeletelt sajt és saláta kerül, fűszeres barbecue-mártással és majonézzel megöntözik, majd egy pirított szezámos zsemle közé teszik. A KFC Malaysia mindazonáltal megjegyezte: ez a hamburger nem minősül sem vegán, sem vegetáriánus készítménynek, mivel „frissen készül, ugyanazokkal a konyhai eszközökkel, mint a többi KFC-termék”.

Bioprint csirkefalatok Oroszországban

A KFC és a moszkvai 3D bioprint megoldások csirkefalatok létrehozását tervezik a bioprint technológia segítségével (A Wikipedia szerint a bioprint technológia: „A háromdimenziós (3D) bioprintelés a 3D nyomtatásszerű technikák alkalmazása a sejtek, a növekedési faktorok és a biomateriális anyagok egyesítésére olyan biomedicinális részek előállítására, amelyek maximálisan utánozzák a természetes szöveti jellemzőket. Általában a 3D biográfia rétegenkénti eljárást alkalmaz a bioink néven ismert anyagok lerakására szövetszerű struktúrák létrehozására, amelyeket később orvosi és szövetmérnöki területeken használnak. A biográfia a bioanyagok széles körét fedi le.”). A projekt célja a világ első laboratóriumban előállított csirkesejtjeinek és növényi anyagának elkészítése.

„Az elmúlt években a húsmentes fehérjealternatívák egyre vonzóbbak lettek, és egyre többen nyitottak az alternatív fehérjeforrások iránt. Ez vezetett a „Zero Chicken” koncepció létrehozásához – egy olyan, csirke nélküli burgerhez, amelynek ízvilága összetéveszthetetlenül és minden szempontból a KFC-t idézi!” – mondta Evelyn Ng, a malajziai KFC egyik vezetője.

(Forrás: poultryworld.net )

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Olyan húst eszünk majd, ami állatot sosem látott... A humán élelmezés egyik alapja a hús. Ezek előállításához üzemi körülmények között állatokat tartanak a gazdálkodók, melyeket intenzíven tenyésztenek ...
A húsmentes menza miatt volt traktoros gazdatüntet... Szokatlan tömeg gyűlt össze Lyon városházánál. A Franciaország Rhône-Alpes régiójának, Rhône megyéjének és a Lyoni főegyházmegyének székhelyéül szolg...
Kávézaccból ültetőedény: savigényes növények palán... A kávé sok mindenre képes: felébreszt, felmelegít, és csökkenti az egzisztenciális rettegést. És segíthet a 3D nyomtatásból származó hulladék csökken...