Csípős paprikás túróval etette a tyúkokat a gazdászlány, meglepő volt a hatás

Újabb érdekes tesztet végzett az állatain a Heves vármegyei Bekölcén gazdálkodó Remény Farm ötletekben is gazdag párosa, Anna és Dávid. A fiatal pár a tyúkoknak erős paprikát adott, mert arra voltak kíváncsiak, hogyan viszonyulnak az állatok a csípős ízhez, megeszik-e egyáltalán azt. Az eredmény meglepőbb volt, mint azt sokan elsőre gondolták volna. Vajon mi történt a tyúkokkal a csípős paprikás túró elfogyasztása után?

A Remény Farm közösségi média videójában egy meglepő kísérletről számoltak be: a világ egyik legerősebb paprikáját adták hozzá a tyúkok egyik kedvenc ételéhez, a túróhoz. A paprikát kesztyű és szemüveg nélkül nem is szabad vágni, emberi fogyasztásra alkalmas ugyan, de nagyon-nagyon óvatosan szabad csak enni – írta meg az Agrárszektor a tesztről. Ha mindez nem lenne elég, még egy kis extra erős paprikakrémet is kevertek a túróhoz.

Újabb érdekes tesztet végzett az állatain a Heves vármegyei Bekölcén gazdálkodó Remény Farm ötletekben is gazdag párosa - képünk illusztráció
Újabb érdekes tesztet végzett az állatain a Heves vármegyei Bekölcén gazdálkodó Remény Farm ötletekben is gazdag párosa – képünk illusztráció

Hogy mi lett az eredmény? Az állatok között a csípős túró fogyasztására szenvedésnek nyoma sincs, sőt, egyenesen imádták. Hogy miért? Mert a madarak nem érzik a csípős ízt.

“A paprikák azt „szeretnék”, hogy egyék meg őket ezek az állatok, hogy el tudják szórni a magokat. Ráadásul a csípős segít kiűzni belőlük a bélférgeket is, valamit távol tartja az egereket és a patkányokat is az élelemtől” – mondta Dávid a kísérletről szóló rövid videóban.

A Remény Farm így mutatkozott be a weboldalán:

A Remény Farm története 2019 tavaszán kezdődött Bekölcén. A 10 évig üresen álló 40 hektáros terület egyik napról a másikra kelt életre úgy, hogy a lakhatás legalapvetőbb feltételei hiányoztak (nem volt például bekötve az ivóvíz és a villany). Méghozzá azért, mert két bevállalós fiatal némi gondolkodás után úgy döntött, hogy költözik és pár nap múlva már az első naposcsibéket gondozták. Esetükben és gazdaságukban a növénytermesztés és állattenyésztés a környezet bioritmusához illeszkedik.

Anna és Dávid, valamint kutyájuk - Fotó: Remény Farm
Anna és Dávid, valamint kutyájuk – Fotó: Remény Farm FB

“Küldetésünk, hogy tiszta, klímatudatos élelmiszerekkel segítsük az emberek és a Föld egészségét. Nemet mondtunk a vegyszeres élelmiszerekre, a nagyvárosi életre, stresszre és teljesen a nulláról építettük fel a Remény Farmot. Olyan fenntartható modellt álmodtunk meg, ahol klímafarmunknak köszönhetően tiszta élelmiszert tudunk előállítani magunknak, barátainknak és vevőinknek. Ennek és az életstílusunk népszerűsítését tűztük ki célul.

Képzelj el egy helyet, ahol idilli körülmények között, egymással harmóniában élnek az állatok és emberek, a növények pedig vegyszerek nélkül fejlődnek. A tányérodra kerülő zöldségek nagyot roppannak a fogad alatt és édeskés, savanykás vagy éppen kesernyés ízükkel, ropogós vagy omlós textúrájukkal egy étkezés erejéig egy csupaszív nagymama konyhájába repítenek.

Így tudjuk legjobban leírni a farmot, vagyis azt a békés szigetet, ahol a növénytermesztés és állattenyésztés a környezet bioritmusához simul. Ezért van az, hogy minden termékünk szezonálisan érhető el” – írták.

Share Button

Kapcsolódó cikkek

Biogazdaság vagy ökogazdaság? Mi a különbség a bio, az öko és az organikus jelzővel ellátott termények, zöldségek, gyümölcsök között? Ha valakinek biogazdasága van, az egyben ökoga...
Tervezzen Ön is tyúkólat! Egy különleges pályázatra hívjuk fel olvasóink figyelmét. Az „Urbánus csirke házat keres” című pályázat keretében bárkinek lehetősége nyílik egyedi ki...
Fertőzött lehet a humusz és a szarvasgombás zöldsé... A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közleménye szerint alapos a gyanú, hogy Keksz Zsolt egri kistermelő készítményeitől betegedtek meg botuliz...
Biopiaci helyzet – kitekintés Tudta, hogy a miniállamban, Liechtensteinben is folyik biogazdálkodás? És azt, hogy az egyik legújabb trend szerint inkább almából készítik a mézet? K...
Újra Vidék Mustra a belváros szívében! Naponta változó kínálattal újra nyit Budapesten a Vidék Mustra a belváros szívében. Hétfőtől szombatig a Belvárosi Piacon, péntekenként pedig a Szabad...
Nem volt bio a fertőzött humusz és zöldségkészítmé... Fontosnak tartjuk tisztázni az elmúlt héten nagy port kavart fertőzött humusz és különböző zöldségkészítmények ügyében kialakult téves híreket. A NÉBI...