Zöldségszalámi és okostojás: két új élelmiszeripari fejlesztés mutatkozott be Mosonmagyaróváron

Két innovatív terméket is bemutattak egy sajtótájékoztatón a Széchenyi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán, Mosonmagyaróváron. A zöldségszalámi és az okostojás feltalálása minden agráregyetem hallgatóinak példa lehet, mert megmutatja azt, miként lehet modern élelmiszerekkel a hazai és a nemzetközi piacra kerülni. A rendezvényen a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem hallgatója, Csurka Tamás termékeit ismertették: az okostojást és a Saladmit, a zöldségszalámit. […]

Tovább…

Szürreálisnak tűnő SZIE-szabadalmak: okos tojás, zöldségszalámi és különleges takarmány

A gödöllői központú Szent István Egyetem és a Blue Seven Group Zrt. együttműködése több hasznos és fontos fejlesztést eredményezett. A legújabb szabadalmak között okos tojás, zöldségszalámi és különleges takarmány fejlesztéséről is beszámoltak. Az együttműködés mérföldkőnek számít a Területi Innovációs Platform működésében, amiben a felsőoktatási intézmény regionális tudásközpontként vesz részt – a fejlesztőkkel és a hallgatókkal közösen – a szabadalmak gyártásában, forgalmazásában, megjelenésében és a piacra vitelében is. […]

Tovább…