Javuló talajviszonyok = több víz a talajban

A talaj magas sótartalma gátolja a kelést, zavarja a tápanyagfelvételt, és idő előtt aszályossá teszi a növényt. Az ilyen magas sótartalmú talajokat javítani kell. Van, ahol elég a nagy dózisú kén, de vannak olyan területek, amelyeket gipszezni, esetleg meszezni kell. A megfelelő talajjavító anyagot és az adott talajra javasolt inputanyagot a talaj tulajdonságai határozzák meg. […]

Tovább…

A kukorica és napraforgó lombtrágyázása

Az egyre inkább nitrogéntúlsúlyos tápanyagpótlás nagy vesztese a kén. A talajok teljesen kénhiányosak, a növények pedig – különösen a napraforgó – egyre több ként igényelnek. Nem lehet évtizedekig 10 tonna/ha felett kukoricát termelni, ha nem pótolunk legalább 10–20 kg/ha mennyiségben ként is. A napraforgó pedig – ha évek óta alig éri el a 3 tonna/ha mennyiséget, ennek az oka lehet a kénhiány. A Vulcan Profi S80 vagy MagmaS nagyon magas kéntartalmú termékek. Távol tartják a vadakat, tápanyagot adnak a növénynek. […]

Tovább…

Ökológiai gazdálkodásban is lehet sokat termelni

Sok esetben ott folyik biotermesztés, ahol a talajok gyengébbek, aminek oka a savanyodás, a lúgosodás és a szervesanyaghiány. A VulcanAgro Kft. kiemelt figyelmet fordít a talajok javítására, ezért a meszezőanyagai, mint a Vulcan Balance G, a Balance GS és a Balance 75/25, tiszta természetes hatóanyagokat tartalmaznak, amelyek ökológiai gazdálkodásban is használhatóak. Akik pedig meszes vagy sós talajon termelnek, használhatják a Vulcan Profi Smax-ot (granulált elemi kén) a talajok savanyítására. Talajjavításra és feltöltésre főleg kertészetekben, gyümölcsösökben pedig jó választás az Alginit is. […]

Tovább…

Vadriasztás és tápanyagpótlás – mit tudnak a szuszpenziós lombtrágyák?

Az elemi kén lehet növényvédő szer, tápanyag, de vad- és rovarriasztó is egyben. Ként használhatunk szántóföldi, kertészeti vagy gyümölcstermesztésben, de akár biotermesztésben is, a növények növekedési fázisától függetlenül. Általában 6–10 liter/ha a dózisa szántóföldi, 8–12 liter/ha pedig kertészeti, gyümölcskultúrákban. […]

Tovább…