Olcsóbb a szamóca termesztése, mint a paradicsomé: a válság és a vírus miatt váltottak Veresen

Szamócatermesztéssel bővítette ki az üvegházi termelését a Veresi Paradicsom Kft. a Pest megyei Veresegyházon, ahol 2022. őszétől a paradicsomok mellett 2 hektáron fognak télen is édes és egészséges szamócákat termeszteni. Az innovatív, hidrokultúrás rendszer bemutatásán elhangzott, hogy a kertészeti vállalat számos kiemelkedő szakmai partnerrel és kutatóval dolgozik együtt. […]

Tovább…

Különleges kertészeti és akvakultúrás termékek előállítására szövetkeztek Veresegyházon

A Veresi Paradicsom Kft. konzorciumi vezetésével mintegy 1,2 milliárd forint összköltségű kutatás indult különleges kertészeti és akvakultúrás termékek előállítására speciális fényforrások segítségével. Alapvető célkitűzésük, hogy mesterséges megvilágítással rendelkező, akvapóniával kombinált mikrozöld és egyéb zöldségfajokra vonatkozó termesztési technológiákat dolgozzanak ki. […]

Tovább…

Télen-nyáron tartalmas magyar paradicsom segít a szív- és érrendszeri betegségek elleni küzdelemben

Veresegyházon beszélgettünk Helyes Lajossal, a gödöllői Szent István Egyetem Tudományos rektorhelyettesével, a Kertészeti Intézet igazgatójával a Tungsram, a Veresi Paradicsom és az egyetem között 2018. decemberében aláírt együttműködésről. A közös szakmai munka egyik legfontosabb része az üvegházakban található holland paradicsom hibridek vizsgálata, amiből kiderül, hogyan viselkednek a növények a magyar ökológiai feltételek között. A SZIE Kertészeti Intézetének kutatócsapata Helyes Lajos vezetésével már évtizedek óta foglalkozik friss fogyasztású és ipari paradicsommal, a friss termést előállító Veresi Paradicsommal pedig nagyjából 1,5 éve kezdtek el gondolkodni a közös munka lehetőségéről. Ez most a technológiai fejlesztés területén valósul meg, amihez kiválóan alkalmas a Magyarországon […]

Tovább…