Nem fűlik a foguk a kertészeti munkához

Mint ismeretes, újra kinyithattak az éttermek teraszai, azaz a HORECA szektor lassan és fokozatosan újraindulhat. Ez az ágazati szereplők véleménye szerint a hazai kertészeti termesztésben több folyamatot is elindít. A fokozatos nyitásoknak köszönhetően várhatóan majd visszaáll a járvány előtti piaci helyzet, csak kérdés, hogy ez milyen gyorsan vagy lassan következik be.
Több zöldségtermelő is azt tapasztalta, hogy a tavalyi étterembezárások, majd az igen korlátozott működési lehetőségek mellett az éttermek alapanyag-igényében óriási visszaesés történt. Ezzel párhuzamosan azonban nőtt a zöldségek forgalma, az áruházláncokba beszállító termelők megnövekedett igényekről számoltak be. […]

Tovább…

Kétmilliárd forint erdőgazdálkodóknak és termelőknek tartandó bemutatóüzemi program megvalósítására augusztustól

Bemutatóüzemenként 15 millió Ft (programonként maximum 25 fő), fejenként 25 ezer Ft támogatás vehető igénybe. A bemutatóüzemek a programhoz kapcsolódó kiadásokat 100%-ban elszámolhatják, a gazdálkodók pedig innovatív technológiákkal és módszerekkel ismerkedhetnek meg. […]

Tovább…