Az időjáráson kívül a munkaerőhiány a spárgatermesztésnek is mumusa

Minden idők legkésőbbi spárgaszezon-indulása az idei. A takaratlan zöld sípok időben kibújtak ugyan a talajból, a mínusz 1-2 fokos hajnalokon azonban elfagyott a csúcsuk. A halványított spárgát ugyancsak a szokásosnál később kezdték szedni Kecskemét-Borbáson – tájékoztatott Gulyás János, a Bács-Zöldért Zrt. igazgatója. […]

Tovább…

A hollandok a fehéret, az olaszok a zöldet kedvelik, a magyarok inkább kerülik

Az Európai Unióban 240–270 ezer tonna közötti mennyiségben termeltek spárgát az elmúlt években. A legnagyobb termelők Németország, Spanyolország és Olaszország. Hollandiában friss fogyasztásra a fehér, Olaszországban a zöld spárgát kedvelik. Spanyolországban a fehér spárgát főleg konzerv formájában, a zöld spárgát frissen fogyasztják. Közép-Európában a fehér spárga a legkedveltebb lágy, enyhén aromás íze miatt. A lila spárga felhasználása fehér rokonával egyező, ugyanakkor markánsabb az íze. […]

Tovább…