Az Európai Unióban 240–270 ezer tonna közötti mennyiségben termeltek spárgát az elmúlt években. A legnagyobb termelők Németország, Spanyolország és Olaszország. Hollandiában friss fogyasztásra a fehér, Olaszországban a zöld spárgát kedvelik. Spanyolországban a fehér spárgát főleg konzerv formájában, a zöld spárgát frissen fogyasztják. Közép-Európában a fehér spárga a legkedveltebb lágy, enyhén aromás íze miatt. A lila spárga felhasználása fehér rokonával egyező, ugyanakkor markánsabb az íze. […]
Címke: spárgaexport
Minél jobban támogatják, annál többen termesztik
A spárga termesztése Magyarországon nem túl elterjedt, de mivel folyamatosan támogatják a növény termesztését, így egyre többen kezdenek dolgozni vele. Lássuk a spárga helyzetét a világpiacon, az Európai Unióban és persze Magyarországon. […]