A prémium sörök további térnyerésén túl az alkoholmentes fajták növekedése is hozzájárult tavaly ahhoz, hogy a sörpiac kereskedelmi forgalma 150 milliárd forint fölé kússzon. Tavaly a bolti eladások 90 százalékát a hagyományos sörök tették ki. Az ízesített típusok részaránya 7 százalék volt, miközben a fennmaradó 3 százalékot a búza-, a barna-, a félbarna és a kukoricasörök adták. Az elmúlt évben mennyiségben 4, értékben pedig 11 százalékkal nőtt a sör magyarországi kiskereskedelmi értékesítése, és meghaladta a 150 milliárd forintot – közölte a Világgazdaság érdeklődésére a Nielsen. A piackutató kiemelte, hogy ezzel a sörhöz kapcsolódik a második legmagasabb bevétel az általa vizsgált […]
Címke: sörkészítés
Mai tippelős – Milyen ital készül ködből?
Ki gondolná, hogy a világ egyik legszárazabb részén, az Atacama sivatag levegőjében van még valami hasznos, amiből a világ egyik legnépszerűbb itala készülhet. Mégis így van, a kulcs pedig a ködháló. […]