Elindult a magyar kutatás: kevesebb műtrágya kell majd, ha rovarlárvák hasznosítják a gombatermesztési hulladékot

Összefogott a Bio-Fungi Kft. és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) konzorciuma a GINOP PLUSZ-2.1.1-21 „Vállalati kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységek ösztönzése” című felhívás keretén belül. „A gombatermesztési hulladék rovarlárvákkal történő újrahasznosításának kutatás-fejlesztése” című projektet valósítják meg. […]

Tovább…

Megvan a minősítés: emberi fogyasztásra alkalmas a lisztkukac az Európai Unióban

Az Európai Unió égisze alatt működő Európai Élelmiszerbiztonsági Hatóság (EFSA) közreadott véleménye szerint emberi fogyasztásra alkalmasak a közönséges lisztbogár (Tenebrio molitor) lárvájából készített élelmiszerek. Az uniós ügynökség első vizsgálati jelentését a közönséges lisztbogár lárvájából készített élelmiszerek uniós engedélyezésére irányuló kérelem alapján készítette. Az állásfoglalás szabad jelzést ad a lisztbogárlárva élelmiszeripari felhasználásának. […]

Tovább…