A magyar piacot teljesen lefedi és exportra is megy a hazai pulykahús

A pulykahús-termelőket nem csak a koronavírus-járvány miatt lecsökkent vendéglátóipari és szállodai fogyasztás, hanem az újra megjelent madárinfluenza is jelentős kihívás elé állította a 2021-es évben. Ennek ellenére a termelés tudta tartani a lépést az egy főre eső pulykahús-fogyasztásban Európa élvonalába tartozó hazai fogyasztással. Sajátosságainak köszönhetően a pulykáról fehér- és vöröshús egyaránt nyerhető, így a sertés és a marha húsa is helyettesíthető vele. Tápanyag-összetételét meghatározza az állat neme, kora, tartása, takarmányozása és tápláltsági állapota. […]

Tovább…

A magyar vagy a német pulyka a jó választás?

Több lehetőségből választhatnak akik azon gondolkodnak, hogy milyen baromfifajtát tartanának az udvarukon. A tavasz beköszöntével eljön a napos vagy előnevelt állatok vásárlásának ideje. Az elmúlt években az egyik legkeresettebb a gyöngytyúk volt, míg a pulyka háttérbe szorult. Pedig, ha könnyen tartható, ellenálló fajták egyedeit sikerül beszerezni, sok örömet okozhat a pulykatartás is. De melyik a jobb választás: a magyar vagy a német pulyka? […]

Tovább…