Továbbra is fontos szerepet játszik a zsír a tejelő tehenek táplálásában. A fehérjetakarmányozásban az aminosavakhoz hasonlóan azonban a zsírsavak a „zsírtakarmányozás” kulcselemei, és az ágazatot a kutatási adatok tájékoztatják az egyes zsírsavaknak a tejelő tehenek takarmányába való bevitelekor kifejtett konkrét hatásairól. Arról, hogyan lehet a gazdaságok szintjén alkalmazni az eredményeket. […]
Címke: omega 3
A koronavírus megelőzése és az immunitásunk erősítése a talaj gondozásán múlik?
Az egészség-orientált élelmiszerek és mezőgazdaság szerepe soha nem volt fontosabb, mint most. A minket támadó vírus eltérő ellenállásba ütközik aszerint, hogy országonként milyen a népesség egészségi állapota és az emberek immunitása. Természetesen, az új járvány okozta vészhelyzet új “peszticid” megtalálását igényli. De a termőföldre is szükség van: “A csíra semmi, a föld aminden” – mondta Louis Pasteur már 150 évvel ezelőtt. […]
Lehet, hogy feleslegesen ölik meg a halakat az olajukért?
Nem támasztja alá egyértelműen az orvosi szakirodalom, hogy extra mennyiségben is be kellene vinni az emberi szervezetbe omega-3 zsírsavat. Ha ez valóban így van, akkor nincs szükség a zsírsavat táplálékkiegészítőként előállító teljes iparágra sem. Egy neves amerikai szakújságíró is beszállt a vitába azzal, hogy egészen új összefüggésekre hívta fel a figyelmet. […]
Termesztésbe fogták a mezei gyöngykölest
A mezei gyöngyköles nem tartozik Európában a népszerű növények közé. Azonban miután megkapta a „novel food” (új élelmiszer-összetevő) besorolást az Európai Unióban, Skóciában több mint harminc farmer kezdett bele az érdeslevelűek családjába tartozó gyomnövény termesztésébe. […]