Erős gyomor kell a gyorséttermi csirkehús gyártásáról készült filmhez

Megérkezett az első előzetes videója annak a Super Size Me 2 című filmnek, amelynek első része óriási botrányt kavart 2004-ben. Akkor Morgan Spurlock dokumentumfilmes 30 napon keresztül csak McDonald’s-os ételeket evett, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres gyorséttermi étkezés veszélyeire. Az új filmben pedig azt mutatja be, miből és hogyan készül a gyorséttermi csirkehús. […]

Tovább…

A Nestlé, a PepsiCo és a McDonald’s is beszáll a rovarüzletbe?

Egyre népszerűbbek a hagyományos húsokat helyettesítő termékek, ebbe a körbe pedig a rovarok is beletartoznak. Becslések szerint 2030-ra az ehető rovarok piacának mérete elérheti akár a 8 milliárd dollárt is. […]

Tovább…

Össztűz alatt a McDonald’s az antibiotikumos húsok miatt

Több amerikai szervezet is nehezményezi, hogy a McDonald’s nem tett közzé egyértelmű állásfoglalást azzal kapcsolatban, mikor szünteti be gyorséttermeiben az antibiotikumos sertés- és marhahúsok felhasználását. Ezek az antibiotikumos húsok a kritikák szerint komoly humánegészségügyi kockázatot jelenthetnek, mivel az antibiotikumok jelenléte és túlzott használata ellenállóvá teheti a baktériumokat a gyógyszerekkel szemben. A gyorsétteremlánc ugyanakkor azt állítja, már érdemi lépéseket tett az ügyben. […]

Tovább…

Az USA-beli McDonald’s árul antibiotikumos húst, de mi a helyzet a magyarral?

Kizárólag betegségek kezelésére és állatorvosi rendelésre fordulhat elő, hogy a McDonald’s Magyarországnak beszállított haszonállatok antibiotikumokat kapnak – állítja a gyorsétteremlánc. A vállalat szerint az állatok takarmányozásában a gazdaságok nem használnak hormonokat, génmódosított anyagokat és hozamfokozókat sem. Az Egyesült Államokban ugyanakkor komoly támadások érik az ottani McDonald’s-ot az antibiotikumos húsok miatt. […]

Tovább…