Komoly elismerés a magyar akvakultúra ágazat számára, hogy a Szilvásváradi pisztráng után második magyar édesvízi halként az Akasztói szikiponty földrajzi árujelzője is uniós oltalmat kapott. A különleges minőségű magyar hal oltalom alatt álló eredetmegjelölésként való bejegyzésével 62-re emelkedett azoknak a magyar mezőgazdasági termékeknek a száma, amelyek földrajzi árujelzője az Európai Unióban védelmet élvez. Az „Akasztói szikiponty” húsára jellemző a tiszta íz és a tiszta, kellemes, enyhén sós, agyagos homokra emlékeztető illat. […]
Címke: magyar akvakultúra
Döntött az Unió: 10 százalékkal növekszik a halászati támogatások intenzitása 2020 után
magyar akvakultúra, uniós halászati támogatások, EU Mezőgazdasági és Halászati Tanácsa, akvakultúra, halastavi gazdálkodás, intenzív haltermelés, hal, haltenyésztés, haltartás, […]