Lenmaggal takarmányozott tehenek adnak több tejet Fejér megyében – videóval

Példát mutatna a különböző fejlesztésekkel, a GMO-mentes termeléssel, a lenmag alapú takarmányozással és az egészséges élelmiszerek előállításával a Prograg-Agrárcentrum Kft. A nemrég élelmiszeripar kategóriában Agráriumért OTP Díjjal is elismert – termékeit Martontej néven forgalmazó – vállalkozás céljait Bodó Ágoston ügyvezető igazgató mutatta be. Az 1300 tehén tejtermelésére alapozó cég több izgalmas újdonságot is megvalósított a gazdálkodásában. […]

Tovább…

A lenmag ötször-hatszor annyi esszenciális zsírsavat tartalmaz, mint amennyi a tengeri halakból kinyerhető

Az olajlen szerény haszonnövény, és nagyon sokáig csak ipari alapanyagot láttak benne, és főként a festékgyártásban használták impregnáló anyagként. A korszerű táplálkozásban azonban újszerű szerepet kapott, mivel rendkívül magas a szervezetünk számára pótolhatatlan Omega-3-zsírsavtartalma.
Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavaknak, valamint azok megfelelő arányának nagyon fontos szerepük van az egészségünk szempontjából. Jótékony hatásuk elsődlegesen a szív- és érrendszerre igazolt, hozzájárulnak a betegségek megelőzéséhez és a gyulladásos folyamatok csökkentéséhez. […]

Tovább…

A lenmag alapú takarmányozás

A „Bleu-Blanc-Cœur” (Kék-Fehér-Szív) szövetséget 2000-ben hozták létre Franciaországban gazdálkodók, tudósok, agrármérnökök, orvosok és a fogyasztók képviselőinek összefogásával. Azzal a céllal jött létre, hogy a takarmányozáson keresztül a gazdasági haszonállatainknak jobb egészséget biztosítson, és az így előállított termékek minőségének javításával (omega-3 tartalom növelése) hozzájáruljon az emberek egészséges táplálkozásához. Mindezt a legkisebb környezeti terhelés mellett, a fenntarthatóság jegyében. […]

Tovább…