A dietetikusok szerint ezek a legjobb élelmiszerek a máj egészségének megőrzésére

A máj egy olyan szerv, amelyre nem gyakran gondolnak az emberek. Vagy nem beszélnek róla (ellentétben a bélrendszerrel, az aggyal vagy a szívvel), pedig lehetetlen nélküle élni. A máj felelős a méreganyagok tisztításáért a vérből, az emésztéshez fontos epe termeléséért, a véralvadási funkció fenntartásáért és a szervezet energiával való ellátottságáért. […]

Tovább…

Plusz források beruházóknak, stratégiai termékek gyártóinak, K+F projekteknek és zöldre váltóknak

Megszületett az Európai Unió (EU) válasza az amerikai beruházásösztönzési törvényekre. A lépés értelmében Magyarországon is jelentősen nagyobb támogatást kaphatnak a beruházó vagy új terméket fejlesztő cégek, a kutatás-fejlesztési projektek és munkavállalók képzésére irányuló kezdeményezések is. […]

Tovább…

Poloska és gomba ellen is kutatnak Dél-Tirolban

A dél-tiroli gyümölcstermesztés, mezőgazdaság és élelmiszeripar előmozdításán dolgozik a Laimburg Kutatóközpont. Programjukban 5 témakört vizsgálnak: fenntartható és rugalmas termesztésmódok; digitális innováció és okos technológiák; klímasemleges mezőgazdaság; minőség és egészség, benne biztonságos és egészséges élelmiszerek kifejlesztése; valamint helyi sokféleség és körkörös gazdaság. […]

Tovább…

Nagy hasznát veszik a kagylóknak a baromfi takarmányozásában

A norvég Fiskå Mølle takarmánygyártó és az ország integrált akvakultúra szövetsége, a Lerøy Ocean Forest 11,7 millió koronás, mintegy 468 millió forintos támogatással indított közös kutatásának célja, hogy kagylótermelési technológiát dolgozzanak ki – brojlercsirkék takarmányozására. […]

Tovább…

Rekord a versenyben: sorra emelkednek a napelemek hatékonyságát növelő határok – videóval

Néhány hónappal ezelőtt a Lausanne-i Szövetségi Politechnikai Iskola egy olyan kettős felépítésű napelemet mutatott be, amelynek mutatója 31,3 százalékos, de őket is sikerült nemrég megelőznie a Berlini Helmholtz Központnak, amely a napenergia 32,5 százalékát árammá alakító cellát fejlesztett.  […]

Tovább…

Kutatnak, motiváltak és sikeresek is a fiatalok: öten a TDK népszerűsítéséért – 5 videóval

A tudományos diákköri kutatómunkát (TDK) népszerűsíti a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem új filmsorozata, amelyben öt kiemelkedően tehetséges fiatal kutatásait, sikereit és motivációit mutatják be. Az inspiráló személyiségek révén elsősorban a MATE hallgatóit szeretnék megszólítani, hogy témavezetői segítséggel még többen vágjanak bele a kutatásba. […]

Tovább…