Megnövelnék a magyarok juh- és kecskehús fogyasztását Húsvétig

A juh- és kecskehús fogyasztásának ösztönzését tűzte ki célul a „A JUH Ász. Mindenünk a birka” elnevezésű kampány, amelyet 2019. december közepén indított el az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum és a Magyar Juh és Kecsketenyésztő Szövetség. A szervezők növelni szeretnék az egészséges táplálkozásba könnyedén beilleszthető juh- és kecskehús kedveltségét. Magyarországon a juh- és kecsketenyésztés évezredes múltra tekint vissza, ennek ellenére a lakosság juh- és kecskehús fogyasztása elenyésző. Az ismertségük is igen alacsony, pedig a juh- és kecskehúsból készült ételek akár a diétázók étrendjébe is könnyedén beilleszthetőek, hiszen zsírtartalmuk alacsony, tápanyagtartalmuk viszont magas. […]

Tovább…

Így válasszon kecskét!

Létezik Athéntól 45 perces repülőútnyi távolságra egy sziget, ahol az emberek leginkább kecskehúst és az abból, valamint a kecsketejből készült termékeket fogyasztják. Átlagosan 90 évig élnek és még az Alzheimer-kórt sem ismerik. Szerintük a kecskéből készült élelmiszereknek köszönhetik hosszú és egészséges életüket. Ha ez tényleg így van, akkor kecsketartásra fel! Következzen néhány jó tanács kecskeválasztáshoz. […]

Tovább…

Juhok és kecskék a piacon

Emelkedés várható 2015-ben a juhhús globális termelésében a FAO szerint. Idén mintegy 14 millió tonna juhhúst termelhetnek szerte a világban, ami 1 százalékos emelkedést jelent a tavalyi évhez képest. Ausztráliában ismét növekszik a juhállomány és ez kihat az exportra is. Tudta, hogy Etiópia is jelentős exportőr ezen a piacon? […]

Tovább…