A vágy megvan a nagy összefogásra a juhágazatban – de 50 éve nem történik semmi…

A kereslet már egy ideje stabil a bárány- és a húspiacon egyaránt. Az árakkal sohasem elégedettek a juhászok, ugyanakkor jövedelmező termelést lehet elérni a szaporulati, felnevelési mutatók javításával, az adottságokhoz jól kialakított tartási rendszerekkel és gyepgazdálkodással. Örömteli jelenség, hogy egyre több a fiatal juhász. Ők nyitottak a legújabb technológiák alkalmazására.  […]

Tovább…

Van, amiben a hazai juhtenyésztés Európa élmezőnyébe tartozik

Folyamatosan gyarapodik a hazai anyajuh állomány, emellett növekszik a termelési kedv is, hiszen évről-évre többen foglalkoznak juhtartással. A kedvező folyamatok a támogatáspolitikának, valamint a birtokpolitikának köszönhetőek – mondta az agrárgazdaságért felelős államtitkár Mezőhegyesen, egy juh bemutató mintatelep átadásán. Jó állapotban van tehát a hazai juhtenyésztés. […]

Tovább…

A hazai juhtenyésztés aktuális helyzete és lehetőségei – 2. rész

Mit lehet tenni a juhtartás helyzetének jobbítása érdekében, napjainkban, mikor a Kérődző Szerkezet Átalakítási Program és az Agrár Környezet Gazdálkodási Program egyaránt a juhlétszám növelésére sarkallják a gazdálkodókat? A MagroBlog új szakértője, a Debreceni Egyetem tudományos munkatársa, dr Csízi István elsőként a magyarországi juhtenyésztés jelenlegi helyzetét és lehetőségeit mutatja be. Olvassa el a lehetséges megoldásokról a második részt! […]

Tovább…

A hazai juhtenyésztés aktuális helyzete és lehetőségei – 1. rész

Hova exportáljuk a legtöbb juhot, miből készítik a birkapörköltet valójában, miért csökkent a támogatások ellenére is a juhtartás? Cikkünkből megtudja. A MagroBlog új szakértője, a Debreceni Egyetem tudományos munkatársa, dr Csízi István elsőként a magyarországi juhtenyésztés jelenlegi helyzetét és lehetőségeit mutatja be két részben. […]

Tovább…