Ha Ön is belefogna a ciroktermesztésbe, Jóvér János, a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézetének tudományos munkatársának írása biztosan nagy segítséget nyújt majd hozzá. […]
Címke: Jóvér János
A cirokfélék nemesítése és vetőmagtermesztése
Ha olvasta az első részt, már tudhatja, hogy mik a ciroktermesztés sajátosságai, milyen körülmények között érzi jól magát, vagy azt, hogyan viszonyul a talaj nedvesség és tápanyagkészletéhez. Ezúttal a ciroknemesítés és a vetőmagtermesztés rejtelmeibe vezet el minket Jóvér János, a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézetének tudományos munkatársa. És kiderül az is, miért fontos a felszaporítások térbeli izolációja. […]
A takarmánycirok termesztéséről
A kölesről szinte már mindent tudunk Jóvér János, a Debreceni Egyetem Karcagi Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa által. Ezúttal a cirokkal kapcsolatos tudnivalókba csapunk bele, több részes cikksorozat keretében. Íme az első rész! […]
A köles, mint funkcionális élelmiszer
A köles termesztése több ezer éves múltra tekint vissza. Évszázadokkal ezelőtt a köles termesztése meghatározó volt a Kárpát-medencében, de napjainkra vetésterülete lényegesen lecsökkent, ami a bőtermő gabonák térhódításának köszönhető. Az utóbbi húsz évben a hazai vetésterület 5000-7000 ha között változott. […]
A köles termesztése
Májusban vetik, egyéves növény, érzékeny a hűvös időjárásra. Elevenítsük fel, hogy milyen növény is a köles, és milyen odafigyelést igényel a termesztése. […]