Fokozható a rosttartalom az inulin használatával

A beltartalomra összpontosító élelmiszer-fejlesztések egyik jellemző területe a rosttartalom fokozása; ennek ígéretes lehetősége az inulin hozzáadása. Felhasználása az új termékek fejlesztése mellett a megszokott termékek számára is kiváló lehetőséget biztosíthat, mint például a csökkentett cukor és megnövelt rosttartalmú gabonapelyhek. Az inulin előretörését jól mutatja, hogy forgalma 2012 és 2019 között megduplázódott, és 2024-re várhatóan meg fogja haladni a 350 millió dollárt. […]

Tovább…

Új szerepben a csicsóka

A változó igények és a napjainkban egyre szélsőségesebb formában jelentkező klimatikus viszonyok átértékelik egyes növényfajok jelentőségét. Néhányan háttérbe szorulnak, mások új szerepben tündökölnek. Ilyen például a csicsóka. Ez a növény ugyanis a korszerű táplálkozásban betöltött szerepén kívül a bioetanol-gyártásban is egyre jelentősebb hatású. Ráadásul ez az évelő igen bőven terem, a talajban nem válogat, akár még a sivár futóhomokon is gazdaságosan termeszthető. […]

Tovább…